1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEDAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı için 5 yıllık kıdem yeterli olacak

TEDAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı için 5 yıllık kıdem yeterli olacak

TEDAŞ Teftiş Kurulu Başkanı atamalarında müfettiş yardımcısı veya müfettiş olarak 5 yıl çalışmış olma şartı yeterli olacak. 

TEDAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı için 5 yıllık kıdem yeterli olacak

Enerji Günlüğü - TEDAŞ Teftiş Kurulu Başkanı atamalarında müfettiş yardımcısı veya müfettiş olarak 5 yıl çalışmış olma şartı yeterli olacak. 

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Yönetmeliği, yayımlanarak yürürlüğe girdi. Aynı adlı, 2016 tarihli yönetmelik ise yürürlükten kaldırıldı. 

Yeni Yönetmelik’e göre, bundan böyle TEDAŞ Teftiş Kurulu Başkanı olarak atanmak için müfettiş yardımcısı veya müfettiş unvanıyla, kamuda toplam 5 yıl çalışmış olmak yeterli olacak. Teftiş Kurulu Başkanı daha önce; müfettişlik hizmetinde en az 10 yılını doldurmuş olanlar arasından atanıyordu. 

SINAVSIZ ATAMALARA KIDEM DÜZENLEMESİ
Yeni Yönetmelik’in “Müfettişlerin Kıdemi” başlıklı 50. Maddesinin 4. fıkrası da, mesleğe yarışma sınavına girmeden ve/veya yeterlik almadan atananların denetim meslek kıdemi almalarıyla ilgili düzenlemeyi getiriyor. Buna göre bu durumdaki müfettişlerin denetim hizmetleri dışında geçen hizmet sürelerinin yarısı, denetim mesleğinde geçen sürelerinin ise tamamı denetim meslek kıdeminden sayılacak. 

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAVINDA YAŞ SINIRI 35’E ÇIKTI
Müfettiş Yardımcılığı sınavına katılma şartlarının düzenlendiği 27. maddede yer alan yaş sınırı 35 olarak belirlendi. Buna göre sınavın açıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış bulunmak gerekecek. 

MÜFETTİŞLERE DOĞRUDAN İLETİŞİM HAKKI
Yönetmelik, müfettişlerin görevleriyle ilgili iletişim süreçlerine ilişkin bazı yetkileri genişletti. 

Buna göre müfettişler; görevlerine ilişkin konularda kamu kurum ve kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerle doğrudan yazışma yapabilecekler. Ancak, Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıkların merkez ve yurt dışı kuruluşlarıyla yazışmalar Kurul Başkanlığı aracılığıyla yapılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler