1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ İhale Yönetmeliği yayımlandı

TEİAŞ İhale Yönetmeliği yayımlandı

TEİAŞ’ın yapacağı ihalelerin usul ve esaslarını belirleyen yönetmelik yürürlüğe girdi.

TEİAŞ İhale Yönetmeliği yayımlandı

Enerji Günlüğü - TEİAŞ’ın yapacağı ihalelerin usul ve esaslarını belirleyen yönetmelik yürürlüğe girdi.

Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (TEİAŞ) 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 3’üncü Maddesinin (G) Bendi Uyarınca Yapacağı Mal ve Hizmet Alımlarında Uygulanacak Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmeliğe göre TEİAŞ yönetimi, ihalelerde saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenilirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanması ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumlu olacak. Mal ve hizmet alımları yetki limitlerinin altında kalmak amacıyla bölünemeyecek; aralarında kabul edilebilir doğal bir bağlantı olmadığı sürece, mal alımı ve hizmet alımı bir arada ihale edilemeyecek. 

Yönetmelik kapsamındaki ihaleler, açık ihale usulü ve belli istekliler arasında ihale usulü esas olacak. Pazarlık veya doğrudan temin yöntemleri Yönetmelikte bildirilen özel haller dışında uygulanamayacak. 

Satınalmalarda, kârlılık ve verimlilik esasları gözetilecek; ancak satınalma işleminde kârlılık; sadece fiyatta en ucuz olanın tercih edilmesi şeklinde değil, ekonomik açıdan en avantajlı teklifin tespiti suretiyle sağlanacak.

Ayrıca, Dünya Bankası veya herhangi bir kredi kuruluşu tarafından temin edilen krediler kapsamında yürütülen satınalma ve ihalelerde, kredi sözleşmesindeki koşullar geçerli olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler