1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanı 5 yıllık müfettişler arasından atanacak

TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanı 5 yıllık müfettişler arasından atanacak

TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanı olma süreci kolaylaştırıldı. Müfettiş yardımcısı veya müfettiş olarak 5 yıl çalışmış olmak yeterli olacak. 

TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanı 5 yıllık müfettişler arasından atanacak

Enerji Günlüğü - TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanı olma süreci kolaylaştırıldı. Müfettiş yardımcısı veya müfettiş olarak 5 yıl çalışmış olmak yeterli olacak. 

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişikliğe göre, bundan böyle Teftiş Kurulu Başkanı olarak atanmak için müfettiş yardımcısı veya müfettiş unvanıyla, kamuda toplam 5 yıl çalışmış olmak yeterli olacak. 

Teftiş Kurulu Başkanı daha önce; mesleğe özel yarışma sınavı ile giren, üç yıllık müfettiş yardımcılığı süresi sonunda yeterlik sınavını kazandıktan sonra müfettiş ve/veya başmüfettiş unvanıyla en az 5 yıl Şirket Teftiş Kurulu’nda çalışmış olan ve bilfiil 10 yıl müfettişlik hizmeti bulunan Kurul başmüfettişleri arasından, Genel Müdür’ün teklifi ile Yönetim Kurulu tarafından atanıyordu. 

MESLEĞE SINAVSIZ GİRENLERDE KIDEM
Yönetmelik’in “Müfettişlerin Kıdemi” başlıklı 37. maddesine eklenen fıkra ile mesleğe yarışma sınavına girmeden ve/veya yeterlik almadan atananların denetim meslek kıdemi almalarına da imkan sağlandı. 

Buna göre bu durumdaki müfettişlerin denetim hizmetleri dışında geçen hizmet sürelerinin yarısı, denetim mesleğinde geçen sürelerinin tamamı denetim meslek kıdeminden sayılacak. 

SINAVA KATILMADA AZAMİ YAŞ SINIRI 35 OLDU
Müfettiş Yardımcılığı sınavına katılma şartlarının düzenlendiği 22. maddede yer alan yaş sınırı ise 30’dan 35’e çıkarıldı. 

Buna göre sınavın açıldığı yılın Ocak ayı başında 35 yaşını doldurmamış bulunmak gerekecek ve fiili askerlik görevini yapmış olanlar için bu yaş sınırına 2 sene eklenecek. Yani Müfettiş yardımcılığı sınavına katılabilmek için, 35 yaşını doldurmamış olmak yeterli olacak. Askerlik yapmış olan adaylar içinse bu yaş sınırı 37 olarak kabul edilecek. 

MÜFETTİŞLER DOĞRUDAN YAZIŞMA YAPABİLECEK
Yönetmelik değişikliği, müfettişlerin görevleriyle ilgili iletişim süreçlerine ilişkin bazı kısıtlamaları da ortadan kaldırdı. 

Buna göre müfettişler; görevlerine ilişkin konularda kamu kurum ve kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerle doğrudan yazışma yapabilecekler. Ancak, Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıkların merkez ve yurt dışı kuruluşlarıyla yazışmalar Kurul Başkanlığı aracılığıyla yapılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler