1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Teksan Jeneratör’den İngiltere’ye ihracat üssü

Teksan Jeneratör’den İngiltere’ye ihracat üssü

Ürünlerini 130’dan fazla ülkeye gönderen Teksan Jeneratör, yurtdışında hedef büyütürken ilk yurt dışı ofisini ise İngiltere’de açtı.

Teksan Jeneratör’den İngiltere’ye ihracat üssü

Enerji Günlüğü - Ürünlerini 130’dan fazla ülkeye gönderen Teksan Jeneratör,  yurtdışında hedef büyütürken ilk yurt dışı ofisini ise İngiltere’de açtı. 

DÜNYA’da yer alan habere göre İstanbul ve Kocaeli’deki iki fabrikasında yıllık 15 binin üzerinde üretim kapasitesine sahip Teksan Jeneratör, yurt içindeki yatırımlarını sürdürürken, uluslararası pazardaki gücünü sağlamlaştırmak amacıyla harekete geçti. 

Üretiminin yaklaşık yüzde 70’ini ihraç eden Teksan, müşterilerine daha yakın olmak amacıyla yurt dışındaki operasyonel altyapısını güçlendiriyor. Grönland’dan Yeni Zelanda’ya kadar geniş bir coğrafyada hizmet veren şirket Bölgesel satış ofisi ve depolar kuracak. Müşterilerine daha hızlı ulaşmayı hedefleyen Teksan’ın bu yöndeki ilk adımı İngiltere’de açtığı satış ofisi ve depo oldu. 

İHRACAT PAZARINI ÇEŞİTLENDİRME

Teksan Jeneratör Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer, ihracatın en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olduklarını söyledi. 25 yıldır sadece Türkiye’de değil ihracat yaptıkları tüm ülkelerde güvenilirliklerini korumayı başardıklarını ifade eden Tuncer, “Ortadoğu, Rusya ve Türki Cumhuriyetler, Kuzey ve Orta Afrika gibi yakın pazarların yanında Güney Amerika, Avrupa ve Asya ülkelerine gerçekleştirdiğimiz satışlarla ihracat pazarlarımızı çeşitlendiriyoruz” dedi. 

HER YIL YENİ PAZARLARA

Ebru Ata Tuncer, Mevcut ihracat pazarlarındaki konumlarını güçlendirirken ihracat yaptıkları ülkelere her yıl yenilerini eklemeye öncelik verdiklerini vurguladı. 2018 yılında Avustralya, Küba, Marshall Adaları ve Nijer’e ihracata başladıklarını anlatan Tuncer, “UL sertifikalı ürünlerimizle ABD pazarındaki payımızı artırmak hedeflerimiz arasında önemli yer tutuyor. Bu bağlamda 2019 yılında Kosta Rika ve Dominik Cumhuriyeti’ne ihracata başlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. 

YURTDIŞINA OFİS VE DEPOLAR 

Dünya genelinde yaygın bir bayii ağına sahip olduklarını anlatan Teksan Jeneratör Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer, “Ancak ihracattan daha fazla pay alma hedeflerimiz doğrultusunda bayilerimizi yurtdışı ofis ve depolarımızla desteklemek niyetindeyiz. Bu doğrultuda ilk yurtdışı ofisimizi İngiltere’nin Birmingham şehrinde açtık” dedi. 

İNGİLTERE VE AFRİKA’DA GÜÇLENMEK

Tuncer, Birmingham ofisi üzerinden hem İngiltere pazarından daha fazla pay almayı hem de global büyümenin dinamosu olarak gördükleri bölgelerden Afrika’daki ağırlıklarını artırmayı hedeflediklerini anlattı. Doğru zamanda doğru yerde doğru insanlarla iş yapmanın başarıyı da beraberinde getirdiğini anlatan Ebru Ata Tuncer, "Öngörülü olmak, rüzgârı arkaya almayı bilmek çok önemli. Günün şartlarını iyi okumayı başarıyoruz” ifadelerini kullandı. 

AR-GE’YE KESİNTİSİZ YATIRIM 

Teksan’ın faaliyete başladığı ilk günden bu yana sektörden kazandığını yine sektöre yatırdığını anlatan Ebru Ata Tuncer “Teknolojiye ve Ar-Ge’ye yatırım yapıyoruz. Bizi ileriye taşıyan en önemli özelliklerimizden biri de inovatif üretim anlayışımız” dedi. 

İstihdam yaratıp Türkiye ekonomisine katma değer sağlamanın en büyük amaçlarından biri olduğunun altını çizen Tuncer, bugün yaklaşık 700 çalışanları bulunduğu bilgisini paylaştı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler