1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. TENMAK Denetim Hizmetleri Koordinatörlüğü kuruldu

TENMAK Denetim Hizmetleri Koordinatörlüğü kuruldu

TENMAK Denetim Hizmetleri Koordinatörlüğü yayınlanan yönetmelikle resmen kuruldu. 

TENMAK Denetim Hizmetleri Koordinatörlüğü kuruldu

Enerji Günlüğü - TENMAK Denetim Hizmetleri Koordinatörlüğü yayınlanan yönetmelikle resmen kuruldu. 

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Denetim Hizmetleri Koordinatörlüğü Yönetmeliği, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmelik TENMAK ve bünyesindeki birimler ile görevli pesoneli denetlemekle görevli Koodinatörlüğün çalışma esaslarını; koordinatör, denetçi ve denetçi yardımcıları ile Denetim Hizmetleri Bürosunun görev, yetki ve sorumlulukları ve denetlenen birimlerle denetime tabi personelin sorumluluk ve yükümlülüklerini düzenliyor. 

Koordinatörlük, Kurum teşkilatının ve denetimi altındaki her türlü kuruluşun faaliyet ve işlemleriyle ilgili olarak usulsüzlükleri önleyici, eğitici ve rehberlik yaklaşımını ön plana çıkaran bir anlayışla denetim yapacak. 

KOORDİNATÖRLÜK TENMAK BAŞKANINA BAĞLI ÇALIŞACAK

Koordinatörlük; koordinatör, başdenetçi, denetçi ve denetçi yardımcıları ile Büro personelinden oluşacak ve doğrudan Kurum Başkanına bağlı olacak. 

Başdenetçi, denetçi ve denetçi yardımcıları; denetim, inceleme, araştırma, ön inceleme ve soruşturmaları Kurum Başkanı adına yapacaklar. Kurum Başkanı veya Koordinatör dışındaki makam ve merciler, denetçilere emir ve görev veremeyecekler. 

Koordinatörlüğün idari ve mali işleri ise Kurum Başkanlığınca görevlendirilen yeterli sayıdaki personel vasıtasıyla, Büro tarafından yürütülecek.

DENETLENENİN SORUMLULUKLARI

Denetim, inceleme, ön inceleme ve soruşturma yapılan birim yöneticileri ve çalışanları, denetçi ve denetçi yardımcıları tarafından sorulan sözlü ve yazılı soruları geciktirmeden cevaplamakla yükümlü olacaklar. 

Denetlenenler gizli de olsa bütün belge, defter ve dosyaları, para ve para hükmündeki evrak ve senetleri, ambar ve depolarında bulunan ayniyatı ve bunlarla ilgili belge ve defterleri, her türlü mal ve eşyayı, denetçinin gerekli gördüğü evrak, kayıt ve belgelerin suretlerini veya asıllarını denetçilere göstermek, vermek, inceleme ve saymalarını kolaylaştırmak zorunda olacaklar. 

Denetlenenler, denetçilerin rahat çalışabilecekleri ortamı temin etmek adına kendilerine bir oda tahsis edecekler, ihtiyaç duyacakları her türlü araç ve gereci temin etmekle yükümlü olacaklar. 

Denetçi ve denetçi yardımcıları denetime yardımcı olmaktan imtina edenler hakkında ceza ve disiplin hükümleri uyarınca soruşturma açılması için tutanak tutabilecekler. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler