1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. TENMAK’ın personel alımları sınavla yapılacak

TENMAK’ın personel alımları sınavla yapılacak

TENMAK’ın personel alım kurallarını belirleyen yönetmelik yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kurum, idari görevler dışındaki personeli sınavla işe alacak. 

TENMAK’ın personel alımları sınavla yapılacak

Enerji Günlüğü - TENMAK’ın personel alım kurallarını belirleyen yönetmelik yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kurum, idari görevler dışındaki personeli sınavla işe alacak. 

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Sözleşmeli Personel Yönetmeliği, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmelik TENMAK’ta asli ve sürekli hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilecek sözleşmeli asli personelin hizmet şartları ve işe alınmaları ile sözleşme, hak, yükümlülük, sorumluluk ve diğer özlük işlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemeyiş amaçlıyor. 

Yönetmeliğe göre TENMAK’ta çalışacak personelin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları haiz olması gerekecek. 

Ayrıca enstitü başkanı, koordinatör, iç denetçi, hukuk müşaviri, birim müdürü, mali hizmetler uzmanı, mali hizmetler uzman yardımcısı ve destek hizmetleri uzmanı haricindeki personel pozisyonlarına giriş sınavı ile alım yapılacak. Giriş sınavı yazılı ve/veya sözlü sınavdan oluşacak.

TENMAK’a sınavla alınacak personelin mühendislik, fizik, kimya, biyoloji, eczacılık, istatistik, matematik, veterinerlik, astronomi, tıp ve hukuk fakülte/bölümleri ile iktisadi ve idari bilimler fakültesinin ilgili bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmaları veya bu bölümlerden birinde doktora derecesine sahip olmaları gerekiyor. 

Personelin YDS sınavından en az 70 puan alması da aranan şartlar arasında yer alıyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler