1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla Çinli CATL'nin bataryalarını kullanacak 

Tesla Çinli CATL'nin bataryalarını kullanacak 

ABDli otomobil üreticisi Tesla, Çin'de üreteceği elektrikli araçlarda önümüzdeki yıldan itibaren Çinli batarya üreticisi CATL’nin bataryalarını kullanacak. 

Tesla Çinli CATL'nin bataryalarını kullanacak 

Enerji Günlüğü - ABDli otomobil üreticisi Tesla, Çin'de üreteceği elektrikli araçlarda önümüzdeki yıldan itibaren Çinli batarya üreticisi CATL’nin bataryalarını kullanacak. 

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Çin'de üreteceği araçlara 2020 yılından itibaren batarya tedariki için Çin'in en büyük batarya üreticisi CATL ile ön anlaşmaya vardı.

Kaynaklar, Tesla ile CATL ile arasında anlaşmanın Tesla CEO'su Elon Musk'ın Ağustos sonunda Shanghay'da CATL Başkanı Zeng Yuqunile görüşmesinin ardından geldiğini ifade ediyorlar. Tesla ile CATL arasında nihai anlaşmanın ise 2020 ortasına kadar imzalanması bekleniyor.

CATL, 2020 yılına kadar üretim kapasitesini 24 GWh’e yükseltmeyi hedefliyor. CATL ile birlikte çalışan üreticiler arasında Volkswagen, Daimler, Honda, Byton ve NEVS gibi isimler bulunuyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler