1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla’nın Çin’deki fabrikası üretime hazır

Tesla’nın Çin’deki fabrikası üretime hazır

Tesla’nın, Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki fabrikası yerel kurumlardan bütün izin ve onayları alarak üretime hazır hale geldi. 

Tesla’nın Çin’deki fabrikası üretime hazır

Enerji Günlüğü - Tesla’nın, Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki fabrikası yerel kurumlardan bütün izin ve onayları alarak üretime hazır hale geldi. 

Tesla’nın, dünyanın en hızlı büyüyen elektrikli araç pazarı olan Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki fabrikası Ekim 2019 itibarıyla üretime başlayacak duruma getirildi. Fabrika haftada 1000 adet Model-3 üretecek kapasiteye sahip. Ancak siparişler, işçiler ve tedarikçilerle ilgili anlaşma görüşmeleri halen devam ediyor. Bu nedenle fabrikanın yılsonu üretim hedefleriyle ilgili öngörüler henüz netleşmedi. 
 
Tesla bu yılın sonuna kadar yeni fabrikasında, haftada en az 1.000 adet Model-3 üretmeyi hedefliyor. Fabrikanın Çin’de kurulmasıyla, Tesla için elektrikli otomobil pazarı olarak hızlı büyüyen Çin’deki satışlarını arttırmayı, Çinliler için ise ABD’nin otomobil ithalatına uyguladığı yüksek vergilerden kaçınmayı sağlaması hedeflendi. 

2 milyar dolara inşa edilen fabrika, Tesla’nın yurt dışındaki ilk üretim tesisi oldu. Eylül 2019 itibarıyla yerel kurumlardan gerekli olan tüm onayları alan tesisin üretime başlamasıyla ilgili mevzuat engeli kalmadı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler