1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla Almanya’da elektrikli araç fabrikası kuracak

Tesla Almanya’da elektrikli araç fabrikası kuracak

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, dördüncü fabrikasını Almanya’nın başkenti Berlin yakınlarında kuracak.

Tesla Almanya’da elektrikli araç fabrikası kuracak

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, dördüncü fabrikasını Almanya’nın başkenti Berlin yakınlarında kuracak.

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla'nın kurucusu ve başkanı Elon Musk, şirketin ABD ve Çin dışındaki dördüncü fabrikasının Almanya’nın başkenti Berlin yakınlarında kurulacağını duyurdu. Musk, “Gigafactory 4” olarak tanımladığı fabrikanın Almanya’nın başkenti Berlin yakınlarında kurulacağını söyledi. 

Açıklamaya göre, Tesla’nın Berlin fabrikası kentteki havaalanına yakın konumlandırılacak ve üretim tesisinin haricinde bir de mühendislik ve tasarım merkezi kurulacak.

Berlin’deki fabrika için Tesla’ya finansal teşvik verildiği belirtilirken, fabrikanın 2021’de üretime başlaması bekleniyor. Söz konusu tesisin 10 bin kişiyi istihdam edeceği de hesaplanıyor.

FABRİKADA İLK MODEL Y ÜRETİLECEK

Musk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ise, “Giga Berlin” olarak anılacak fabrikada batarya, elektrik üretim ve iletim aksamı ve araç üretimi yapılacağını ve üretilecek ilk otomobilin “Model Y” olacağını belirtti.

Tesla’nın ABD’de iki Gigafactory tesisi bulunurken, ABD dışındaki ilk fabrikasını geçen yıl Çin'de kurmaya karar vermişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler