1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla Ferrari ile girdiği yarışı kazandı

Tesla Ferrari ile girdiği yarışı kazandı

Tesla Model 3 ile Ferrari 458 kalkış yarışını Tesla kazandı.

Tesla Ferrari ile girdiği yarışı kazandı

Enerji Günlüğü - Tesla Model 3 ile Ferrari 458 kalkış yarışını Tesla kazandı.

ABDli elektrikli araç şirketi Tesla, daha önce güçlendireceğini duyurduğu Tesla Model 3’ün güçlendirilmesinde başarılı oldu. Tesla Model 3, İtalyan otomobil devi Ferrari 458 ile yaptığı 200 metrelik kalkış yarışını kazandı.

Yarışta kalkıştan itibaren Tesla Model 3 önde giden taraf oldu. Motorun ürettiği ani tork ve yeni güncelleştirmeyle gelen performans artışı sayesinde Tesla Model 3, yarış sonuna kadar Ferrari'nin önünde yol aldı. 

ELON MUSK GÜÇLENDİRMEYİ DUYURMUŞTU

Geçtiğimiz Mart ayında Tesla’nın kurucusu Elon Musk, gelecek güncelleme ile Tesla marka arabalarda performans artışının sağlanacağını duyurmuştu. Güncelleme ile performansın yüzde 5 ve maksimum hızın da yaklaşık 10 km artacağı söyleniyordu.

Tesla Model 3, daha önce bir Porsche ile kalkış yarışı yapmıştı. 3 yıl önce Tesla, Boeing 737 ile yapmış olduğu yarışı da kazanmıştı.

Ferrari 458, 570 beygir gücünde ve 100 km hıza 3.4 saniyede ulaşıyor. Aracın maksimum hızı 325 km/h olmakla birlikte 100 km'de 13.3 litre yakıt tüketiyor. Tesla Model 3’ün fiyatı 35 bin dolar, içten yanmalı motora sahip Ferrari 458’in fiyatı ise 240 bin dolardan başlayor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler