1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla, Güney Avustralya’ya kuracağı dev batarya için gün sayıyor

Tesla, Güney Avustralya’ya kuracağı dev batarya için gün sayıyor

Enerji Günlüğü - Amerikan elektrikli araç ve inovasyon şirketi Tesla, Güney Avustralya’da dünyanın en büyük bataryalarından birinin kurulumunu 100...

Tesla, Güney Avustralya’ya kuracağı dev batarya için gün sayıyor

Enerji Günlüğü - Amerikan elektrikli araç ve inovasyon şirketi Tesla, Güney Avustralya’da dünyanın en büyük bataryalarından birinin kurulumunu 100 gün içinde tamamlamayı planlıyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, Güney Avustralya hükümetiyle imzaladıkları anlaşma çerçevesinde, 100 MW/129 MWh kapasiteli dünyanın en büyük ikinci elektrik depolama sisteminin kurulumunu 100 gün içinde tamamlayacaklarını açıkladı. Musk, lityum iyon batarya sistemi kurulumunun yarısının gerçekleştirildiğini de kaydetti. 100 MW’lık Powerpack batarya sistemi, yenilenebilir enerji şirketi Neoen’e bağlı olarak çalışacak ve şirketin rüzgar santralinden beslenecek. Sistem 30 binden fazla eve elektrik sağlayabilecek.

Geçen yıl yaşanan elektrik kesintisinin 1.7 milyon insanı elektriksiz bırakmasının ardından Güney Avustralya hükümetinin Temmuz ayında yaptığı ihaleyi Tesla kazanmıştı. Güney Avustralya Enerji Bakanı Tom Koutsantonis, sistemin yaz aylarında sıcaklar nedeniyle elektrik tüketiminin pik yaptığı dönemde iki kullanılacağını ifade etti. 

HERŞEY BİR İDDİA İLE BAŞLADI

100 megavat kapasiteli pili yapma projesi, Tesla'nın patronu Elon Musk ve Avustralyalı yazılım girişimcisi Mike Cannon arasında, Twitter'da girilen bir bahisle başladı. Musk, Tesla'nın rüzgar enerjisiyle dolan pili 100 gün içinde inşa edebileceklerini, başaramazlarsa Avustralya hükümetinden para almayacaklarını söylemişti. Geri sayım 30 Eylül'de başladı.

Dünyanın en büyük batarya sistemini Teksas merkezli AES şirketi Temmuz ayında 100 MW/400 MWh kapasitesine ek olarak bir gaz yakıtlı elektrikli santral ile Alamitos Enerji Merkezi’nde kurdu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler