1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla’nın devasa lityum-iyon bataryası daha da büyüyecek

Tesla’nın devasa lityum-iyon bataryası daha da büyüyecek

Tesla’nın, Güney Avustralya’da bulunan 100 MW kapasiteli dünyanın en büyük lityum iyon bataryasının kapasitesi %50 daha arttırılacak. 

Tesla’nın devasa lityum-iyon bataryası daha da büyüyecek

Enerji Günlüğü - Tesla’nın, Güney Avustralya’da bulunan 100 MW kapasiteli dünyanın en büyük lityum iyon bataryasının kapasitesi %50 daha arttırılacak. 

ABDli elektrikli araç ve teknoloji şirketi Tesla ve Fransız enerji şirketi Neoen işbirliğiyle Güney Avustralya’da kurulan devasa batarya sistemi daha da genişliyor. Neoen, dünyanın en büyük lityum iyon bataryası olan Güney Avustralya'daki Hornsdale Güç Rezervini, devletin elektrik şebekesinin istikrarını artırmak için % 50 artıracağını açıkladı.

100 MW kapasiteli batarya sistemi 30 bin hanenin sekiz saatlik elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kadar enerji depoluyor. Sahanın sahibi Fransız elektrik üreticisi Neoen şimdi de Tesla ve Avustralya hükümetinin yardımlarıyla depolama sisteminin kapasitesini 150 MW’a çıkarmayı planlıyor. 

Hornsdale Güç Rezervi olarak bilinen ve bitişiğindeki Neoen’in sahip olduğu Hornsdale Rüzgar Santrali ile entegre Tesla'nın şebeke tipi bataryasının genişletilmesi için 48 milyon dolar harcanması planlanıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler