1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ve Tesla’nın Avustralya’daki dev bataryası faaliyette

Ve Tesla’nın Avustralya’daki dev bataryası faaliyette

Enerji Günlüğü - Tesla’nın geçen hafta kurulumunu tamamladığı Güney Avustralya'daki 100 MW’lık dünyanın en büyük lityum iyon pili faaliyete geçirildi.Amerikan...

Ve Tesla’nın Avustralya’daki dev bataryası faaliyette

Enerji Günlüğü - Tesla’nın geçen hafta kurulumunu tamamladığı Güney Avustralya'daki 100 MW’lık dünyanın en büyük lityum iyon pili faaliyete geçirildi.

Amerikan elektrikli araç ve inovasyon şirketi Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın sosyal medya üzerinden girdiği bir iddia üzerine 100 günden önce kurulumu tamamlanan dünyanın en büyük lityum iyon pili rüzgar elektriğini depolamaya başladı. Tesla ve Fransız enerji şirketi Neoen işbirliğiyle Avustralya'nın Güney Avustralya eyaletinde inşa edilen 100 megavat kapasiteli lityum iyon pili faaliyete geçirildi. 

Geçen yıl yaşanan elektrik kesintisinin 1.7 milyon insanı elektriksiz bırakmasının ardından Güney Avustralya hükümetinin Temmuz ayında yaptığı ihaleyi Tesla kazanmıştı. Jamestown kasabası yakınında Neoen şirketi tarafından kurulan rüzgar enerjisi santralinde üretilecek enerjiyi depolayacak olan dev pil, bölgedeki 30 bin eve yaklaşık bir saat boyunca elektrik verebilecek. 

TESLA DÜNYANIN EN BÜYÜK BATARYA SİSTEMİNİN KURULUMUNU TAMAMLADI

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler