1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla, dünyanın en büyük batarya sisteminin kurulumunu tamamladı

Tesla, dünyanın en büyük batarya sisteminin kurulumunu tamamladı

Enerji Günlüğü - Tesla, Güney Avustralya'da kurmakta olduğu 100 MW’lık dünyanın en büyük lityum iyon pilinin kurulumunu tamamladı. Böylece Elon...

Tesla, dünyanın en büyük batarya sisteminin kurulumunu tamamladı

Enerji Günlüğü - Tesla, Güney Avustralya'da kurmakta olduğu 100 MW’lık dünyanın en büyük lityum iyon pilinin kurulumunu tamamladı. Böylece Elon Musk, kurulumu 100 günden önce tamamlayacağı yönlü girdiği iddiayı kazandı.

Güney Avustralya Eyaleti Başbakanlığı, Amerikan elektrikli araç ve inovasyon şirketi Tesla ve Fransız enerji şirketi Neoen işbirliğiyle Avustralya'nın Güney Avustralya eyaletinde inşa edilen 100 megavat kapasiteli dünyanın en büyük lityum iyon pilinin tamamladığını bildirdi. Pilin 1 Aralık'tan itibaren test edilmeye başlaması bekleniyor. 

Geçen yıl yaşanan elektrik kesintisinin 1.7 milyon insanı elektriksiz bırakmasının ardından Güney Avustralya hükümetinin Temmuz ayında yaptığı ihaleyi Tesla kazanmıştı. Jamestown kasabası yakınında Neoen şirketi tarafından kurulan rüzgar enerjisi santralinde üretilecek enerjiyi depolayacak olan dev pil, bölgedeki 30 bin eve yaklaşık bir saat boyunca elektrik verebilecek. 

MUSK SÖZÜNÜ TUTTU, KURULUM 100 GÜNÜ BULMADI

100 megavat kapasiteli pili yapma projesi, Tesla'nın patronu Elon Musk ve Avustralyalı yazılım girişimcisi Mike Cannon arasında, Twitter'da girilen bir bahisle başladı. Musk, Tesla'nın rüzgar enerjisiyle dolan pili 100 gün içinde inşa edebileceklerini, başaramazlarsa Avustralya hükümetinden para almayacaklarını söylemişti. Geri sayım 30 Eylül'de başlamıştı.

TESLA, GÜNEY AVUSTRALYA'YA KURACAĞI DEV BATARYA İÇİN GÜN SAYIYOR

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler