1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla’dan bataryalarda enerji kaybını önleyecek satın alma

Tesla’dan bataryalarda enerji kaybını önleyecek satın alma

ABD’li inovasyon şirketi Tesla, elektrikli araç bataryalarında enerji kaybını önleyecek teknolojiye sahip batarya üreticisi Maxwell Technologies'i satın aldı.

Tesla’dan bataryalarda enerji kaybını önleyecek satın alma

Enerji Günlüğü - ABD’li inovasyon şirketi Tesla, elektrikli araç bataryalarında enerji kaybını önleyecek teknolojiye sahip batarya üreticisi Maxwell Technologies'i satın aldı.

Elektrikli araç, elektrik ve elektrik depolama yatırımları bulunan Amerikan Tesla Motors Inc. yaptığı açıklamada, normal elektrikli araç bataryalarından çok daha hızlı dolan ve güç veren ultrakapasitörler üzerinde yoğunlaşmış olan ABD San Diego merkezli bir batarya teknolojisi şirketi Maxwell Technologies'i 288 milyon dolara satın aldığını bildirdi. Solar çatı uygulamaları ile yeni nesil elektrik depolama ünitesi olan Powerwall’a zaten büyük yatırımlar yapan Tesla, bu satın alma ile batarya teknolojisinde enerji kayıplarını önlemeyi amaçlıyor. 

DAHA ENERJİ YOĞUN BATARYALAR ÜRETEBİLECEK

Maxwell Technologies’in sahip olduğu teknolojiyi kendi bataryalarında uygulaması halinde Tesla, daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip aküler üretecek. Daha da önemlisi, bu satın alma ile Tesla bataryalarını, geleneksel yöntem olan lityumu katod malzemesinde depolamadan ve ilk şarj için elektrolit gerektirmeden üretebilecek. Kısacası, bu teknolojiyle Tesla, pillerinde enerji kaybını azaltma potansiyeline sahip olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler