1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Thrace Basin arama ruhsatı hissesini Valeura’ya devretti

Thrace Basin arama ruhsatı hissesini Valeura’ya devretti

Thrace Basin, Tekirdağ ve Edirne’de Pinnacle ile ortak olduğu petrol arama ruhsatındaki %63 hissesini Valeura’ya devretti.

Thrace Basin arama ruhsatı hissesini Valeura’ya devretti

Enerji Günlüğü - Thrace Basin, Tekirdağ ve Edirne’de Pinnacle ile ortak olduğu petrol arama ruhsatındaki %63 hissesini Valeura’ya devretti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation’ın, Tekirdağ ve Edirne illeri dahilinde Pinnacle Turkey Inc. ile müştereken sahip olduğu AR/TGT-PIN/K/F18-d1, d2, d4 pafta nolu petrol arama ruhsatındaki %63 hissesinin tamamının, Valeura Energy Netherlands BV’ye devredilmesi işlemini onayladı.

Söz konusu arama ruhsatı kapsamındaki Sığ Hakları ile ilgili olarak yürütülecek operasyonlardaki tüm masraf ve giderlerin %41,5’i Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation, %40’ı da Corporate Resources BV tarafından karşılanacak.

İşlem sonrasında AR/TGT-PIN/K/F18-d1,d2,d4 pafta nolu petrol arama ruhsatındaki hisse oranları Valeura Energy Netherlands BV %63, Pinnacle Turkey Inc. %37 olacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler