1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Tosyalı güneş yatırımları için BBVA’dan kredi sağladı

Tosyalı güneş yatırımları için BBVA’dan kredi sağladı

Tosyalı, toplam 1,2 GW kapasiteli güneş enerji santrali (GES) yatırımının ilk fazını oluşturan Osmaniye ve Niğde projeleri için, BBVA ile 187 milyon euro tutarında kredi anlaşması imzaladı.

Tosyalı güneş yatırımları için BBVA’dan kredi sağladı

Enerji Günlüğü - Küresel yeşil çelik üreticilerinden Tosyalı, toplam 1,2 GW kapasiteli Güneş Enerji Santrali yatırımının ilk fazını oluşturan Osmaniye ve Niğde projeleri için BBVA ile Cesce teminatı kapsamında 187 milyon Euro tutarında İhracat Finansmanı Alıcı Kredisi Anlaşması imzaladı. GE Vernova’nın Finansal Hizmetler iş birimi koordinasyonu ile harekete geçirilen bu finansman, toplam 261 MW kurulu güce sahip bu iki projenin hayata geçirilmesinde kullanılacak. 

Söz konusu işlem, GE Vernova’nın Türkiye’deki bir yenilenebilir enerji projesine yönelik olarak Cesce desteğiyle sağladığı ilk finansman olma özelliğini taşıyor. Inogen (EPC Yüklenicisi) ve GE Vernova (Teknoloji Tedarikçisi), Osmaniye ve Niğde projelerinin kilit paydaşları olarak projelerde yer alıyor.

ÖZTÜKETİM ODAKLI GES PROJESİ

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, finansman anlaşmasına ilişkin değerlendirmesinde, böylesi büyük ölçekli yatırımların hayata geçirilmesinde güçlü uluslararası iş birlikleri ve sürdürülebilir finansman kaynaklarına erişimin kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Tosyalı, “GE Vernova ve Inogen ile kurduğumuz güçlü iş birliğiyle birlikte, ileri teknoloji, mühendislik ve finansman olanaklarını bir araya getirerek dünyanın en büyük öz tüketim odaklı GES projelerinden birini hayata geçiriyoruz. Tosyalı olarak yenilenebilir enerji yatırımlarımızla hem düşük karbonlu üretim hedeflerimize ulaşmayı hem de küresel yeşil çelik sektöründeki öncü konumumuzu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz.”

“SANAYİDE YEŞİL DÖNÜŞÜM EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİNDEN”

Inogen Group Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Ali Murat Soydan ise, “Sanayide yeşil dönüşüm, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de en önemli gündem başlıklarından biri. Çözüm ortaklarımızla birlikte uzun yıllardır Türkiye enerji sektöründe başarıyla uyguladığımız uçtan uca çözüm modeli kapsamında edindiğimiz deneyimi, bugün yeşil dönüşüm hedefi doğrultusunda ilerleyen sanayicilerimizin ihtiyaçlarına yanıt verecek çözümlere dönüştürebiliyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.