1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total Kongo’da ilk çimentosuz petrol kuyusunu açtı

Total Kongo’da ilk çimentosuz petrol kuyusunu açtı

Danimarkalı robotik sondaj kuyusu çözümleri sağlayan Welltec, Total’in Kongo Cumhuriyeti’ndeki sahasında ilk çimentosuz sondaj kuyusunu açtı.

Total Kongo’da ilk çimentosuz petrol kuyusunu açtı

Enerji Günlüğü - Danimarkalı robotik sondaj kuyusu çözümleri sağlayan Welltec, Total’in Kongo Cumhuriyeti’ndeki sahasında ilk çimentosuz sondaj kuyusunu açtı.

Yenilikçi petrol ve doğalgaz sondaj kuyuları inşa ve yenilemede çözümler geliştiren Danimarkalı şirket Welltec, doğalgaz ve petrol sektöründe riskleri basitleştirerek ortadan kaldıran ve operasyonel verimliliği artıran teknolojik bir yeniliği ilk kez hayata geçirdi. Şirket, 2019 yılının ikinci çeyreğinde Kongo Cumhuriyeti'nde Total E&P Congo şirketi tarafından işletilen Moho North Albian sahasında ilk tamamen çimentosuz kuyu açma çalışmalarını tamamladığını duyurdu. 

Weltec yaptığı açıklamada, kuyuda Welltec® Annular Isolation (WAITM) teknolojisini kullanarak bölge yalıtımı için geleneksel çimento yerine, çeşitli metal genişletilebilir paketleyiciler kullandığını ve bunun da genel kuyu yapım sürecinde verimlilikte önemli kazanımlar sağladığını belirtti.

YÜKSEK RİSKLİ ALANLARDA VERİMLİLİK SAĞLIYOR, MALİYETLERİ AZALTIYOR

Total E&P Congo Sondaj ve Tamamlama Müdürü Ronan Bouget, Kongo Cumhuriyeti'ndeki büyük petrol projelerinin geliştirilmesi sırasında bölgesel izolasyonun ve halkasal sızdırmazlığın sağlanmasında yardımcı olan teknolojiyi erken uygulayan şirket olduklarını ve bu sayede yüksek riskli bir alanda verimlilik endeksini korurken sondaj harcamalarını azaltabildiklerini ifade etti. Bouget ayrıca WAITM'in sadeliği sayesinde ilk operasyonel çalışmanın sorunsuz bir şekilde başarıldığını da belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler