1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total Trapil boru hattı hisselerinin çoğunu satıyor

Total Trapil boru hattı hisselerinin çoğunu satıyor

Fransız enerji şirketi Total, Basse-Seine ve Paris bölgeleri arasında rafine petrol ürünleri taşıyan boru hattı sistemindeki hisselerinin %30’unu satıyor.

Total Trapil boru hattı hisselerinin çoğunu satıyor

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, Basse-Seine ve Paris bölgeleri arasında rafine petrol ürünleri taşıyan boru hattı sistemindeki hisselerinin %30’unu satıyor.

Fransız enerji grubu Total, varlık satış programının bir parçası olarak Trapil boru hattı ağındaki % 30’luk hissesini 260 milyon euroya (289 milyon dolar) Fransız ham petrol depolama operatörü Pisto SAS'a satmayı kabul ettiğini açıkladı. Total Trapil’de % 5.55 hissesini tutacak.

Total Mali İşler Direktörü Jean-Pierre Sbraire, Total’in bu altyapıya olan ilgisinin, aktif portföy yönetimi stratejisini yansıttığını belirterek, 

“Bu satış, 2019-2020 döneminde 5 milyar dolar değerinde varlığı elden çıkarma hedefimizi gerçekleştirmemize yardımcı olacak” dedi.

Trapil, Fransız hükümeti tarafından 1950 yılında, Basse-Seine ve Paris bölgeleri arasında rafine edilmiş petrol ürünlerini taşımak için bir boru hattı ve yardımcı tesisler inşa etmek ve işletmek amacıyla kuruldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler