1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total ve SOCAR yarı ortaklı şirket kuracak

Total ve SOCAR yarı ortaklı şirket kuracak

Enerji Günlüğü - Total, Azerbaycan’da bulunan Abşeron doğalgaz sahasında çalışma yürütmek için SOCAR ile yarı ortaklı bir şirket kuracak.Fransız...

Total ve SOCAR yarı ortaklı şirket kuracak

Enerji Günlüğü - Total, Azerbaycan’da bulunan Abşeron doğalgaz sahasında çalışma yürütmek için SOCAR ile yarı ortaklı bir şirket kuracak.

Fransız petrol şirketi Total Gelişmelerden Sorumlu Müdürü Eric Meyer yaptığı açıklamada,Abşeron doğalgaz sahasında 2014 yılında başlattıkları FEED çalışmalarını Haziran 2015’de bitirdiklerini hatırlatarak, faaliyetler için Azerbaycan hükümetinden izin beklediklerini açıkladı.

Meyer, bu çalışmalar için yüzde 50’sinin Total, yüzde 50’sinın SOCAR’ın (Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi) sahip olacağı ortak işletim şirketinin (JOCAP) kurulması için görüşmeler yapıldığını bildirdi.

2011 yılında keşfedilen Abşeron doğalgaz sahasının toplam kapasitesinin 350 milyar metre küp doğalgaz ve 45 milyon ton kondensat olduğu öngörülüyor.

TERMİNAL YAPIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Meyer, ayrıca Azerbaycan hükümetinden Hazar’da platform yapımı için izin aldıklarını da dile getirdi.

Yine, Sengaçal bölgesinde doğalgazın işlenmesi için terminal inşası için çalışmalar yapıldığını bildiren yetkili, doğalgaz, yerli tüketim için doğalgaz ağına verileceği bildirildi. Alınan kondensat ise yapılacak boru hattı ile Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattına birleştirilerek ihraç edilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler