1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TotalEnergies ve Socar Azerbaycan’da gaz üretimine başladı

TotalEnergies ve Socar Azerbaycan’da gaz üretimine başladı

Azerbaycan sularındaki Abşeron Doğal Gaz Sahası’nda gaz üretimi başladı. Sahayı Fransız TotalEnergies ve Socar birlikte işletiyor.

TotalEnergies ve Socar Azerbaycan’da gaz üretimine başladı

Enerji Günlüğü - TotalEnergies ve Socar, Azerbaycan sularındaki günlük 4 milyon metreküp gaz kapasitesine sahip Abşeron sahasından üretime başladı. 

Fransız enerji devi TotalEnergies ve Azerbaycan'ın devlet petrol şirketi SOCAR, Pazartesi günü Hazar Denizi'ndeki Bakü'nün yaklaşık 100 kilometre Güneydoğusundaki Abşeron gaz ve kondensat sahasında üretime başladıklarını duyurdu. Günlük 4 milyon metreküp gaz ve 12.000 varil kondensat üretim kapasitesine sahip olan saha, Azerbaycan iç piyasasında satılacak.

Yapılan açıklamaya göre, ilk aşamada bir deniz altı üretim kuyusu, SOCAR'ın Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki bir endüstriyel yerleşim yeri olan Oil Rocks'taki mevcut tesislerine bağlı yeni bir gaz işleme platformuna bağlanacak. 

Saha, TotalEnergies ve SOCAR’ın yarı yarıya ortak olduğu JOCAP (Absheron Petroleum Ortak İşletme Şirketi) tarafından işletiliyor.

“SOCAR İLE ORTAKLIĞIMIZ PEKİŞİYOR” 

TotalEnergies Arama ve Üretim Başkanı Nicolas Terraz yaptığı açıklamada, Abşeron gaz sahasının faaliyete geçtiğini duyurmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu proje, Şirketin artan gaz talebini karşılama stratejisiyle uyumludur ve ulusal şirket SOCAR ile ortaklığımızı pekiştirmektedir” dedi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler