1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Batman’da petrol arayacak

TPAO Batman’da petrol arayacak

TPAO, Batman Merkez’de Yaylıca-1 sondaj kuyusu açarak petrol arayacak. 

TPAO Batman’da petrol arayacak

Enerji Günlüğü - TPAO, Batman Merkez’de Yaylıca-1 sondaj kuyusu açarak petrol arayacak. 

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Güneydoğu Anadolu bölgesinde AR/TPO/K/L46-d1,d2,d3 nolu arama ruhsatında, Batman ilinin Merkez ilçesi sınırları dâhilinde yer alan sahada Yaylıca-1 arama kuyusu açılarak petrol aranması planlanıyor.

5 milyon lira değerindeki bu çalışma bir tespit sondajı faaliyeti olduğundan proje kapsamında üretim söz konusu olmayacak. Yaylıca-1 arama kuyusunun son derinliği 2420 (-1655) ± 100 metre ve son derinlikteki birim Garzan Formasyonu olacak.

SAHADA 11 KUYU AÇILDI

Çalışma alanında bugüne kadar toplam 11 adet kuyu kazıldı. Bu kuyulardan 1958 yılında kazılan Kıradağ-1 kuyusu “sulu kuyu” olarak, 1964 yılında Haznemir-1 kuyusu “kuru kuyu” olarak, 1970 yılında açılan Darabi-1 kuyusu “petrol emareli sulu kuyu” olarak terk edildi. Bu kapsamda 2018 yılı içerisinde petrollü olarak bitirilip, üretime alınan Güneşli-1 arama kuyusu Garzan Formasyonu için, beklendiği gibi alandaki en iyi rezervuar özelliğine sahip kuyular arasına girdi. Yaylıca-1 arama kuyusu da, Güneşli-1 kuyusunun güneyindeki daha yüksek blokta yer alıyor. Bu çalışma ile kuyunun sismik kesitlerde görülen Garzan Formasyonu açısından rezervuar özelliğine sahip fasiyes gelişimi beklentisi ile hidrokarbon potansiyelinin test edilmesi amaçlanıyor.  

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler