1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO yerli ESP güç kablosu üretmek için Ar-Ge yapacak

TPAO yerli ESP güç kablosu üretmek için Ar-Ge yapacak

TPAO, yerli ESP güç kablosu üretilmesi amacıyla özel sektörle ortaklaşa Ar-Ge çalışmaları yapacak. 

TPAO yerli ESP güç kablosu üretmek için Ar-Ge yapacak

Enerji Günlüğü - TPAO, yerli ESP güç kablosu üretilmesi amacıyla özel sektörle ortaklaşa Ar-Ge çalışmaları yapacak. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü, petrol üretim sahalarında elektrikli yeraltı pompaları ile kullanılmak üzere; uluslararası standartlara uygun, rekabet edebilir, yerli güç kablosu üretiminin başlatılması amacıyla, tasarım ve imalata yönelik ortaklaşa Ar-Ge çalışmaları yapmak üzere özel sektör firmalarına çağrıda bulundu. 

TPAO, petrol arama faaliyetlerinde kullandığı ve Türkiye’de üretilmeyen ancak yurtdışından temin edilebilen malzemelerin tasarım ve imalatına yönelik özel sektör ortaklığıyla Ar-Ge çalışmaları yürütüyor. 

Şirket bu kapsamda elektrikli yeraltı pompalarında (ESP) kullanılmak üzere, 2.133 metre (7.000 feet) uzunluğunda, “4 AWG Yuvarlak Güç Kablosu Üretimi Ar-Ge Projesi” için özel sektör firmalarına çağrıda bulundu. 

Firmaların kablo üreticisi olduklarını belgelemeleri; bağımsız bir Ar-Ge birimine sahip olmaları; boyutsal, mekaniksel, yaşlandırma, yağa dayanımı ve soğuğa dayanımı test etme imkanı tanıyan Ar-Ge laboratuvarına sahip olmaları; en az biri Ar-Ge tasarımı alanında uzman en az 3 mühendis çalıştırmaları; üretimden bağımsız bir kalite kontrol departmanı sahibi olmaları ve bir kalite kontrol mühendisi çalıştırmaları; Ansys, Catia, Inventor vb tasarım, analiz veya çizim programlarından birinin lisanslı yazılımına sahip olmaları ve bunu kullanabilen deneyimli bir personel çalıştırmaları; 5kV üzerinde enerji kablosu üreticisi ve satıcısı olduklarını belgelemeleri ve en az 10kV AC test gerilimi uygulama imkanı olan elektriksel test laboratuvarına sahip olmaları gerekiyor. 

Ayrıca firmanın en az %70 oranında yerli sermaye ile kurulmuş olması şartı aranıyor. Başvurucu firmanın mali durum belgesini, ticaret sicil gazetesini, ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 ve OHSAS 18001 belgelerini de ibraz etmesi gerekecek. 

Prototip imaları, testler ve sertifikalandırma dahil azami 16 ayda tamamlanacak olan çalışmalara ortak olmak isteyen firmaların; 21 Ekim 2019 günü, saat 12.00’ye kadar TPAO Genel Müdürlüğü, Söğütözü Mahallesi, 2180. Cadde, No:10, 06530, Çankaya, Ankara adresinde bulunan Evrak Kayıt ofisine başvuruda bulunmaları gerekiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler