1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’da Teftiş Kurulu Başkanlığı için 5 yıllık kıdem yetecek

TPAO’da Teftiş Kurulu Başkanlığı için 5 yıllık kıdem yetecek

TPAO Teftiş Kurulu Başkanı olmak için kamu kuruluşlarında müfettiş yardımcısı veya müfettiş olarak 5 yıl çalışmış olmak yeterli olacak. 

TPAO’da Teftiş Kurulu Başkanlığı için 5 yıllık kıdem yetecek

Enerji Günlüğü - TPAO Teftiş Kurulu Başkanı olmak için kamu kuruluşlarında müfettiş yardımcısı veya müfettiş olarak 5 yıl çalışmış olmak yeterli olacak. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Teftiş Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik uyarında TPAO’da Teftiş Kurulu Başkanı olarak atanmak için bundan böyle kamu kuruluşlarında müfettiş yardımcısı veya müfettiş unvanıyla, toplam 5 yıl çalışmış olmak yeterli olacak. 

Teftiş Kurulu Başkanı daha önce; mesleğe özel yarışma sınavı ile giren, üç yıllık müfettiş yardımcılığı süresi sonunda yeterlik sınavını kazandıktan sonra Genel Müdürlük Teftiş Kurulu’nda en az 3 yıl müfettiş veya Başmüfettiş unvanıyla çalışmış olan ve bilfiil 15 yıl müfettişlik hizmeti bulunanlar arasından Genel Müdür’ün teklifi ile Yönetim Kurulu tarafından atanıyordu. 

SINAVA GİRMEMİŞ OLANLARDA KIDEM
Yönetmelik’in “Müfettişlerin Kıdemi” başlıklı 35. maddesine eklenen fıkra ile mesleğe yarışma sınavına girmeden ve/veya yeterlik almadan atananların denetim meslek kıdemi almalarına da imkan sağlandı. 

Buna göre bu durumdaki müfettişlerin denetim hizmetleri dışında geçen hizmet sürelerinin yarısı, denetim mesleğinde geçen sürelerinin de tamamı denetim meslek kıdeminden sayılacak. 

BAĞIMSIZ YAZIŞMA YETKİSİ
Yönetmelik değişikliğiyle, müfettişlerin görevleriyle ilgili iletişim süreçlerine ilişkin bazı kısıtlamalar da kaldırıldı. 

Buna göre müfettişler; görevlerine ilişkin konularda kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilerle doğrudan yazışma yapabilecekler. Ancak, Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıkların merkez ve yurt dışı kuruluşlarıyla yazışmalar Kurul Başkanlığı aracılığıyla yapılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler