1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO'nun açıkdeniz petrol arama ekibini İTÜ eğitecek

TPAO'nun açıkdeniz petrol arama ekibini İTÜ eğitecek

TPAO’nun, Fatih ve Yavuz sondaj gemileri ile Barbaros Hayrettin ve Piri Reis personelinin eğitimini İstanbul Teknik Üniversite (İTÜ) üstlendi.

TPAO'nun açıkdeniz petrol arama ekibini İTÜ eğitecek

Enerji Günlüğü - TPAO’nun, Fatih ve Yavuz sondaj gemileri ile Barbaros Hayrettin ve Piri Reis personelinin eğitimini İstanbul Teknik Üniversite (İTÜ) üstlendi. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile hizmet aldığı firmaların petrol arama faaliyetlerinde çalışan personelini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) eğitecek. Bu konuda TPAO, İTÜ ve İTÜNOVA Teknoloji AŞ arasında protokol imzalandı. Bu çerçevede, açık denizlerde geçerli sertifika eğitimlerinin uluslararası standartlara uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanacak. 

TPAO, bu eğitimler için gerekli üniversitedeki alt yapının iyileştirilmesini üstlenecek. Gelecek 10 yıl içerisinde milyon dolarlık eğitim ücretinin Türkiye’de kalması ve Türkiye Petrolleri’nin yaklaşık 900 personelinin yetkinliğinin artırılması sağlanacak. 

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, “İTÜ, petrol arama süreçlerinde yetkin personel yetiştirilmesi ve sertifikalandırılmasına destek olacak” dedi. Yavuz ve Fatih sondaj gemileri ile Piri Reis ve Barbaros Hayrettin sismik araştırma gemilerinde, açık denizlerde çalışacak insanların, uluslararası standartlarda sertifikalandırılması sağlanmış olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler