1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TR için alternatif enerji politikaları arayışı

TR için alternatif enerji politikaları arayışı

Enerji Günlüğü - ODTÜ Mezunlar Derneği Enerji Komisyonu, alternatif enerji politikası önerilerini tartışmaya açacak.ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu...

TR için alternatif enerji politikaları arayışı

Enerji Günlüğü - ODTÜ Mezunlar Derneği Enerji Komisyonu, alternatif enerji politikası önerilerini tartışmaya açacak.

ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu tarafından düzenlenen "Türkiye Enerji Görünümü" başlıklı panel 28 Mart 2015 Cumartesi günü yapılacak. 2013 ve 2014 yıllarında da, aynı başlıkla düzenlenen panelde bu yıl Türkiye'nin birincil enerji tüketimi, enerjide dışa bağımlılık ve elektrik enerjisi üretiminin durumu hakkında bilgiler paylaşılacak.

ODTÜ Mezunlar Derneği Enerji Komisyonu Üyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz ile TMMOB Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Üyesi

Haluk DİRESKENELİ'nin (ME’73) konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, 28 Mart 2015 Cumartesi

günü saat 13:30'da Vişnelik Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.

Verilen bilgiye göre, toplantıda siyasal iktidarın uyguladığı enerji politikaları irdelenecek ve bir paradigma değişikliği gereği üzerinde durulacak. Elektrik enerjisi sektörünün mevcut yapısıyla elektrik üretim amaçlı projelerin durumu da incelenecek. Toplantıda, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının durumu, değerlendirilmeyi bekleyen potansiyel, sektördeki özelleştirme uygulamaları üzerinde de durulacak.

Etkinliği düzenleyen ODTÜ Mezunlar Derneği Enerji Komisyonu, enerji yatırımlarının toplumsal etkileri, fayda-maliyet analizleri vb. yeni içerikli çalışmalara duyulan ihtiyaçlara da vurgu yapıyor. Yapılan duyuruda, etkinlikte mevcut durumun anlatılıp eleştirisiyle yetinilmeyip, ülke ve toplum çıkarları doğrultusunda alternatif bir enerji politikası oluşturulmasını amaçlayan ve bu doğrultuda çözümler içeren önerilerin de, katılımcılarla paylaşılıp tartışmaya açılacağı vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler