1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Transatlantic Ltd Diyarbakır’da 2 petrol işletme ruhsatı aldı

Transatlantic Ltd Diyarbakır’da 2 petrol işletme ruhsatı aldı

Transatlantic Exploration Ltd, Diyarbakır’ın Bismil ve Silvan ilçelerindeki arazilerde keşfettiği petrolü işletmek için iki adet işletme ruhsatı aldı. 

Transatlantic Ltd Diyarbakır’da 2 petrol işletme ruhsatı aldı

Enerji Günlüğü - Transatlantic Exploration Ltd, Diyarbakır’ın Bismil ve Silvan ilçelerindeki arazilerde keşfettiği petrolü işletmek için iki adet işletme ruhsatı aldı. 

Transatlantic Exploration Mediterranean International Pty. Ltd. adlı Avustralyalı şirket, Diyarbakır’ın Bismil ve Silvan ilçelerinde iki ayrı arazide keşfettiği petrolü işletmek üzere iki işletme ruhsatı başvurusu yapmıştı. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), başvuruları inceledikten sonra; Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde bulunan 9.765ha genişliğindeki arazideki petrol için, sahanın mevcut rezerv durumu ve üretim programı dikkate alınarak, şirketin bahse konu işletme ruhsat sahası için vermiş olduğu iş ve mali yatırım programını yerine getirmesi şartıyla, ARİ/TEM/K/M45-a1-2 pafta no’lu
petrol işletme ruhsatının 20 yıl süre ile Transatlantic Exploration Ltd’e verilmesine karar verdi. 

MAPEG Transatlantic Exploration Ltd’in Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki 11.870ha genişliğindeki arazi ile ilgili talep ettiği işletme ruhsatını da uygun buldu ve şirketin vermiş olduğu iş ve mali yatırım programını yerine getirmesi şartıyla, ARİ/TEM/K/M45-a2-1 pafta no’lu petrol işletme ruhsatını, şirkete 5 yıl süre ile verdi. 

MAPEG, Silvan’daki araziyle ilgili ayrıca, daha sonra talep edilmesi ve edilen taahhüt doğrultusunda şirketin sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerine göre Kanun’un 8 inci maddesinde işletme ruhsatı için öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan 12 yıllık kısmının kullandırılmasına da karar verdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler