1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüpraş’ın sürdürülebilir yatırımları 6,5 milyar dolara ulaştı

Tüpraş’ın sürdürülebilir yatırımları 6,5 milyar dolara ulaştı

Tüpraş Satış & Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Kahramanzade, son 13 yılda gerçekleştirdikleri sürdürülebilir yatırım tutarının 6,5 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Tüpraş’ın sürdürülebilir yatırımları 6,5 milyar dolara ulaştı

Enerji Günlüğü - Tüpraş Satış & Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Kahramanzade, son 13 yılda gerçekleştirdikleri sürdürülebilir yatırım tutarının 6,5 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Tüpraş Akaryakıt Dağıtım Kuruluşları İletişim Toplantısı, “Enerjimiz, Sinerjimiz” sloganıyla Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleştirildi. Tüpraş yöneticileri ve çalışanlarının sektör temsilcileriyle bir araya geldiği etkinlikte konuşan Satış & Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Kahramanzade, Tüpraş’ın yatırımları hakkında da bilgi verdi. Kahramanzade, “Son 13 yılda gerçekleştirdiğimiz sürdürülebilir yatırım tutarı 6,5 milyar dolara ulaşmış durumda. Katma değerli yatırımlarımızla, Avrupa’nın en büyük 7. Rafinerisi ve kompleksitesi en yüksek rafinaj şirketlerinden biri haline gelmenin gururunu yaşıyoruz. Bunlar arasında, ülkemizin tek seferde tek merkezde gerçekleştirdiği en büyük sanayi yatırımlarından biri olan 3,2 milyar dolar değerindeki “İzmit Rafinerisi Fuel Oil Dönüşüm Tesisi” yatırımımız son derece kıymetli. Bu tesisin devreye girmesiyle Tüpraş’ın dönüşüm kapasite ortalaması yükselirken İzmit Rafinerimiz de dünyanın en yüksek dönüşüm oranına sahip rafinerileri arasına girdi” ifadesini kullandı. 

ÜLKEMİZDE DE ENERJİ TALEBİ ARTIŞINI SÜRDÜRÜYOR

Dünyada ve Türkiye’de akaryakıt sektöründe yükselen mega trendleri katılımcılarla paylaşan Kahramanzade, 2040 öngörülerine göre sektörü etkileyen ana büyüme alanlarının karayolu yük taşımacılığı, hava-deniz ulaşımı ve petrokimya olacağını belirtti. Kahramanzade, “Buna paralel; motorin, jet yakıtı, nafta ve LPG/etan talebi de artacak.Öte yandan yapılan araştırmalar, yine 2040 yılına kadar küresel enerjiye olan talebin yüzde 25’ten fazla artacağına dikkat çekiyor. Dünyada üretim artarken, bölgesel ve küresel çapta yaşanan sıkıntılara rağmen, dünyanın önde gelen ekonomileri arasında yer alan ülkemizde de enerji tüketimi artış göstermeye devam ediyor. Ve bizler biliyoruz ki, enerjiye olan talebin gerek ülkemizde gerekse dünyada artıyor olması, istihdam ve küresel büyümenin de yukarı yönlü ivmelenmesi bakımından ayrıca önem taşıyor. Türkiye’nin en büyük sanayi şirketi olarak, tüm yatırımlarımızı bu bilinçle ve içinde bulunduğumuz topluma duyduğumuz sorumlulukla gerçekleştiriyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler