1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Turcas Denizli DKÇS finansman kredisini yapılandırdı

Turcas Denizli DKÇS finansman kredisini yapılandırdı

Turcas Petrol, Denizli DKÇS’nin finansman kredisini, vadesini 2025’e öteleyerek yapılandırdı.

Turcas Denizli DKÇS finansman kredisini yapılandırdı

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol, Denizli DKÇS’nin finansman kredisini, vadesini 2025’e öteleyerek yapılandırdı.

Turcas Petrol AŞ, Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali’ne ilişkin proje finansmanı kredisinin vadesini 21 Aralık 2022 tarihinden, 30 Haziran 2025 tarihine öteledi ve krediyi yapılandırdı. 

Turcas’ın %30 oranında bağlı ortaklığı olan RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim AŞ’nin sahibi ve işletmecisi olduğu Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali (DKÇS) yatırımındaki payın finansmanına ilişkin olarak Turcas Petrol AŞ tarafından Bankalar Konsorsiyumu’ndan temin edilen kredilerin güncel bakiyeleri; 21 milyon ABD Doları ve 64 milyon Avro idi. 

Turcas Petrol AŞ bu kredinin yaklaşık 21 milyon ABD Doları güncel bakiyeli kısmının yapılandırılması için kreditör banka ile sözleşme imzaladı. Sözleşme
Uyarınca kredinin nihai vadesi 21 Aralık 2022 tarihinden 30 Haziran 2025 tarihine uzatıldı. Geri ödeme planı da ilk anapara geri ödemesi 30 Haziran 2021 tarihinden itibaren başlayacak şekilde güncellendi ve ABD Doları cinsindeki kredi bakiyesinin tamamı Avro’ya çevrildi. Böylelikle, Turcas Petrol AŞ 2019 ve 2020 yıllarında bu yatırımına ilişkin gerçekleştireceği 2 senelik toplam anapara borç geri ödeme tutarını; 31 milyon Avro’dan 21,5 milyon Avro’ya düşürdü ve yaklaşık 9,5 milyon Avro tutarında azaltmış oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler