1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Turhan: Avrasya Tüneli yılda 30 bin ton yakıt tasarrufu sağladı

Turhan: Avrasya Tüneli yılda 30 bin ton yakıt tasarrufu sağladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Avrasya Tüneli ile bir yılda 30 bin ton yakıt tasarrufu ve 18 bin ton emisyon azaltımı sağlandığını açıkladı.

Turhan: Avrasya Tüneli yılda 30 bin ton yakıt tasarrufu sağladı

Enerji Günlüğü - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Avrasya Tüneli ile bir yılda 30 bin ton yakıt tasarrufu ve 18 bin ton emisyon azaltımı sağlandığını açıkladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nde "69. Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı"nın açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "2 yıl önce açılan Avrasya Tüneli sayesinde bir senelik zaman diliminde 23 milyon saat zaman tasarrufu, 30 bin ton yakıt tasarrufu, CO2 emisyonunda da 18 bin ton azalma sağladık” dedi. 

BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA EMİSYON AZALIYOR

Akıllı ulaşım sistemlerini yaygınlaştırmakta olduklarını ve görüntü tabanlı karayolu bilgi sistemi yönetimi kurulması çalışmalarına da başlayacaklarını kaydeden Turhan, "Artık trafiğin yüzde 81'i bölünmüş yollarda seyrediyor. Bu sayede 17 milyar 771 milyon lira yıllık yakıt-zaman tasarrufunun yanında, emisyon salımında da yıllık 3 milyon 294 bin ton azalma sağlamış olduk” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler