1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türk Loydu ve Havelsan'dan siber güvenlik işbirliği

Türk Loydu ve Havelsan'dan siber güvenlik işbirliği

Türk Loydu ve Havelsan arasında siber güvenlik alanında işbirliği protokolü imzalandı.

Türk Loydu ve Havelsan'dan siber güvenlik işbirliği

Enerji Günlüğü - Türk Loydu ve Havelsan arasında siber güvenlik alanında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile iki kurum, yıllardır süregelen işbirliklerini daha da pekiştirdiler.

Türk Loydu ve Havelsan faaliyet gösterdikleri; denizcililik, endüstri, belgelendirme alanında eğitim hizmetleri, danışmanlık, kural geliştirme, siber güvenlik, dijitalleşme, AR-GE inovasyon faaliyetleri kapsamında olası iş birliği konularında; standart tanımlama, siber güvenlik ürün ve hizmetleri sağlanması için çalışacaklar.

Yaşamın her alanında kullanılan bilişim teknolojileri güvenlik problemlerini beraberinde getirmektedir. Güvenlik sorunlarının aşılmasında önemli rol oynayan siber güvenlik sistemleri bilgi güvenliğini sağlamada kritik öneme sahiptir. İmzalanan iş birliği çerçevesinde Türk Loydu ve Havelsan uzmanları Siber Güvenlik teknolojilerinin geliştirilmesi için güç birliği yapacak ve birçok alanda ürün ve çözümler geliştirecekler.

SİBER GÜVENLİK NEDEN ÖNEMLİ?

Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, günümüzde bilgi güvenliğinin çok önem kazandığını belirterek “Siber güvenlik konusunda gerekli tedbirlerin alınması çok kritiktir” dedi.

Ülkenin önemli milli kuruluşlarından Türk Loydu ve Havelsan arasında gerçekleştirilen protokolle iki kurum arasındaki işbirliğinin pekiştirildiğini ifade eden Melikoğlu, “Hem de siber güvenlik alanında Türk Loydu müşterilerine yönelik hizmetler geliştirilmesi ve projeler yürütülmesi açısından önemli bir adım atılmış oldu. Havelsan ile Siber Güvenlik konusunda birçok başarılı proje gerçekleştireceğimize inanıyoruz” dedi.

HAVELSAN HAKKINDA

1982’de kurulan Havelsan, hem yurt içinde hem yurt dışında askeri, kamu ve özel sektör için özgün sistemler geliştiriyor. Günümüzün en son teknolojileriyle akıllı çözümler sunan bir entegratör şirket konumundaki Havelsan’ın dört ana faaliyet alanı Komuta Kontrol Savunma Teknolojileri, Eğitim ve Simülasyon Teknolojileri, Ülke ve Siber Güvenlik Çözümleri Yönetim Bilgi Sistemleri olarak sıralanıyor.

Havelsan, Hava ve Deniz Kuvvetleri için komuta kontrol ve savunma teknolojileri üretiminin yanı sıra her türlü kara, deniz, hava platformu için yerli katkı oranı yüksek simülatörler sağlıyor. Seçim sistemleri, tapu kadastro işlemleri ve Ulusal Yargı ağı gibi projeler ile Havelsan Türkiye’nin en önemli e-devlet dönüşüm firması konumunda. Tasarladığı ve ürettiği ülke ve siber güvenlik sistemleri ile Havelsan kendisini kesintisiz, güvenli ve güvenilir hizmetin çözüm ortağı olarak konumlandırıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler