1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türkiye Akdeniz gazı için harekete geçiyor

Türkiye Akdeniz gazı için harekete geçiyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ikinci sondaj gemisi Oruç Reis'in önümüzdeki hafta Akdeniz'e giderek çalışmalara başlayacağını...

Türkiye Akdeniz gazı için harekete geçiyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ikinci sondaj gemisi Oruç Reis'in önümüzdeki hafta Akdeniz'e giderek çalışmalara başlayacağını söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, televizyonda katıldığı bir programda, açıkdeniz (offshore) petrol ve doğal gaz arama gemisi MTA Oruç Reis'in önümüzdeki hafta Akdeniz'e giderek çalışmalara başlayacağını açıkladı. 

Türkiye'nin Akdeniz’de eski Türkiye gibi davranmayacağını kaydeden Albayrak, "Kendi sahalarımız noktasında daha etkin ve daha aktif olacak. Kimse kusura bakmasın. Biz hep olumlu, yapıcı tarafta kaldık. Bundan sonra da öyle olacak, ama yapıcı ve sessiz tavrımızla hukuksuzluğu meşru göstermeyeceğiz. Gerekli her türlü adımları atacağız. Türkiye hukuk merkezli bir iş yapar. Bugüne kadar kendi sahalarımızla ilgili etkin bir süreç izleyememiştik. Maliyet analizleri vesaire vardı. Ancak Türkiye şu anda bu altyapıya sahip. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir sondaj gemisi alıyoruz. Artık kendi kuyularımızı açmaya başlıyoruz. Bu uzun vadeli yolculukta geleceğin temellerini bugünden atmak zorundayız." ifadesini kullandı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler