1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye Azerbaycan ile enerji deneyimlerini paylaşacak

Türkiye Azerbaycan ile enerji deneyimlerini paylaşacak

Türkiye enerji alanında kazanmış olduğu teknik ve teknolojik birikimi düzenlenecek bir eğitim programı ile Azerbaycan ile paylaşacak.

Türkiye Azerbaycan ile enerji deneyimlerini paylaşacak

Enerji Günlüğü - Türkiye enerji alanında kazanmış olduğu teknik ve teknolojik birikimi düzenlenecek bir eğitim programı ile Azerbaycan ile paylaşacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Azerbaycan Enerji Bakanı Sayın Şahbazov ile videokonferans yöntemi ile bir araya gelerek 'Azerbaycan Eğitim Programı'nın startını verdi. 

Eğitim programı ile Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanılması, şebekeye entegrasyonu, teknik ve teknolojik birikimiyle Azerbaycan’ın bilgi birikimine katkı sağlanacak. Eğitimde piyasa işleyişinden, elektrik piyasasına geçiş aşamalarına, yan hizmetlerden gün öncesi ve gün içi piyasalarına kadar teorik işleyiş ele alınacak.

“SIRADA TECRÜBEMİZİ KARDEŞ AZERBAYCAN İLE PAYLAŞMAK VAR”

Bakan Dönmez yaptığı değerlendirmede, Azerbaycan ile kardeşlik ruhuyla hayata geçirilen dev projelerin bugün başlayacak eğitim projesiyle daha sofistike, daha bilgi temelli bir anlayışa doğru evrileceğine inandığını belirtti. Türkiye’nin serbest piyasa ekonomisi anlayışıyla enerji alanında büyük yol katettiğine değinen Dönmez, “Şimdi sırada bu hikayemizi, tecrübemizi kardeş Azerbaycan ile paylaşmak var. Piyasa işleyişinden elektrik piyasasına geçiş aşamalarına, yan hizmetlerden gün öncesi ve gün içi piyasalarına kadar teorik işleyişi hep birlikte ele alacağız. Yenilenebilir enerji kaynaklarının yetkin kullanılması, şebekelere entegresyonu, teknik ve teknolojik birikimimizi değerlendirip Azerbaycan’ın bilgi birikimine katkı sağlamayı arzu ediyoruz. Böylece Türkiye ile Azerbaycan arasında bilgi akışına ve entellektüel ortaklığa da ciddi bir katkı sağlayacağız. Bakü’de kurulan bir güneş paneliyle Türkiye’deki bir uzmanın bilgi birikimine, İzmir’deki bir rüzgar türbininin teknolojik kodlarını Azerbaycanlı bir teknisyenin emeği ile birleştirecek, enerjimize enerji, gücümüze güç katacağız” dedi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler