1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan enerji işbirliğini geliştiriyor

Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan enerji işbirliğini geliştiriyor

Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan enerji alanında işbirliğini arttırmak için bir anlaşma imzaladı. 

Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan enerji işbirliğini geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan enerji alanında işbirliğini arttırmak için bir anlaşma imzaladı. 

Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Enerji Bakanları toplantısının ardından ülkelerin enerji bakanları arasında işbirliği anlaşmaları imzalandı. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma ofisinde gerçekleştirildi. Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Azerbaycan Cumhuriyeti Enerji Bakanı Perviz Şahbazov ve Türkmenistan Jeoloji Bakanı Şahım Abdrahmanov katıldı.

HAZAR BÖLGESİ DOĞAL KAYNAKLARININ ÜLKEMİZE İLETİLMESİNE ÇALIŞIYORUZ

Hazar bölgesi doğal kaynaklarının ülkemize ve diğer pazarlara iletilmesi için çalıştıklarını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Ülkelerimizin benimseyeceği işbirliği anlayışını enerjinin her alanında ortaya koyabileceğimize yürekten inanıyorum. Hidrokarbonlar, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği gibi alanlarında ülkelerin pek çok hedefi ve bunlarla uyumlu pek çok fırsatı bulunmaktadır. Üstelik ülkelerimizin işbirliği gerçekleştireceği alanları bilimsel, teknik ve ekonomik imkanlarla güçlendirecek iradelerin bulunduğuna inanıyorum” dedi. 

YERLİ VE YENİLENEBİLİR ENERJİYE ÖNCELİK VERİYORUZ

Üç ülke arasında her alanda olduğu gibi enerji alanında hayata geçirilecek bir çok fırsatın mevcut olduğuna inancının tam olduğunu kaydeden Dönmez, siyasi ve ekonomik gündeminin büyük bir belirleyicisi olan enerji sektörünün küresel dönüşümlere paralel olarak büyük bir şekilde değiştiğine dikkat çekti. Dönmez, “Ülke olarak bizde dünyadaki gelişmelere uyumlu olarak kendi enerji sektörümüzde bir dönüşüm sürecimizi sürdürmekteyiz. Yerli ve yenilenebilir enerjilerin kullanımlarına öncelik veriyoruz. Güçlü bir altyapı yatırımlarını geliştirmeye devam ediyoruz. Bizler bu adımları atarken, başta Azerbaycan ve Türkmenistan olmak üzere bütün dostlarımızı yanımızda görmek ziyadesiyle mutlu ediyor” ifadesini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler