1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye Yunanistan enerji işbirliği zaptı yürürlük kazandı

Türkiye Yunanistan enerji işbirliği zaptı yürürlük kazandı

Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan Enerji İşbirliği Zaptı Cumhurbaşkanlığı kararıyla yürürlük kazandı. 

Türkiye Yunanistan enerji işbirliği zaptı yürürlük kazandı

Enerji Günlüğü - Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan Enerji İşbirliği Zaptı Cumhurbaşkanlığı kararıyla yürürlük kazandı. 

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Yunanistan Cumhuriyeti çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanlığı Arasında Enerji Alanında İşbirliği Hakkında Mutabakat Zaptı’nın 17 Haziran 2017 tarihi itibarıyla yürürlük kazanması, 1358 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylandı. 

14 Mayıs 2010 tarihinde, Atina’da imzalanan mutabakat zaptına göre, iki ülke; Ortak Enerji Grubu kurarak ortak projeler üzerinde çalışacak. İki ülke ayrıca Azerbaycan doğalgazını Yunanistan’a ulaştıran Türkiye Yunanistan İnterkonnektör Projesi (TYİE) kapsamında da işbirliği yapacaklar. 

Mutabakat zaptına göre, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ile Yunanistan Elektrik İletim Sistem Operatörü Kuruluşu DESMIE’nin karşılıklı elektrik nakli ile ilgili çalışması da söz konusu olabilecek. 

Öte yandan, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği konularında da kamu, özel sektör kuruluşları ve üniversitelerin de taraf olacağı işbirliği projeleri geliştirilebilecek. Bu konuda sadece denizde rüzgar enerjisi projeleri kapsam dışında düşünülecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler