1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türkiye’den Libya petrolüne ilişkin açıklama

Türkiye’den Libya petrolüne ilişkin açıklama

Enerji Günlüğü - Türkiye, Libya’nın Petrol Hilali bölgesinde son dönemde yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak Libya’nın tüm doğal kaynaklarının...

Türkiye’den Libya petrolüne ilişkin açıklama

Enerji Günlüğü - Türkiye, Libya’nın Petrol Hilali bölgesinde son dönemde yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak Libya’nın tüm doğal kaynaklarının ve tesislerinin idaresinin biran önce meşru makamlara iade edilmesi gerektiğini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Libya’nın Petrol Hilali bölgesinde son dönemde yaşanan gelişmeler hakkında bir açıklama yaparak, Libya’nın petrol tesislerinin idaresinin yetkisiz oluşumlara devredilmesi yönündeki teşebbüsleri endişeyle karşıladığını belirtti. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Libya’nın Petrol Hilali bölgesinde yer alan petrol tesislerinin idaresinin Ulusal Petrol Şirketi dışındaki yetkisiz oluşumlara devredilmesi yönündeki teşebbüsleri derin endişeyle karşılıyoruz. Tüm Libya halkına ait olan doğal kaynakların gayri meşru yollarla idare edilmeye çalışılması, uluslararası toplumun desteğiyle ülkede sürdürülen barış, uzlaşma ve istikrar yönündeki gayretleri akamete uğratma riski taşımaktadır. Bu nedenle, Libya’nın tüm doğal kaynaklarının ve tesislerinin idaresinin biran önce meşru makamlara iade edilmesi gerekmektedir" denildi. 

 
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler