1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye’nin en iyi enerji işverenleri belirlendi 

Türkiye’nin en iyi enerji işverenleri belirlendi 

Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında enerji sektöründen SOCAR Türkiye ve iştirakleri STAR Rafineri ile Petkim yanında Alman Viessmann ve 3M yer aldı.

Türkiye’nin en iyi enerji işverenleri belirlendi 

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında enerji sektöründen SOCAR Türkiye ve iştirakleri STAR Rafineri ile Petkim yanında Alman Viessmann ve 3M yer aldı.

Great Place to Work Enstitüsü, Türkiye’nin En İyi İşverenlerini açıkladı. 179 şirketten 96 bin 269 çalışanın temsil edildiği araştırmada, en iyi işveren olabilme özelliğine sahip şirketler belirlendi. Araştırmada çalışan odaklı yönetim anlayışı ile insani dokunuşu yüksek kurum kültürüne sahip 31 şirket ödül almaya hak kazandı. Çalışmada; güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu gibi beş Great Place to Work felsefesine ait boyut analiz edildi. Ayrıca insan yönetimi uygulamaları ve çalışanların değerlendirmeleri esas alındı. Ödüller, çalışan sayısına göre 20-50, 50-250, 250-500, 500–2.000 ve 2.000 üzeri olmak üzere beş kategoride verildi.

5 ENERJİ ŞİRKETİ YER ALDI

5 enerji şirketinin yer aldığı araştırmada 50-250 çalışan sayısı kategorisinde Alman enerji şirketi Viessmann beşinci sırada, 250-500 çalışan sayısı kategorisinde Azerbaycan enerji şirketi SOCAR altıncı sırada, 500-2000 çalışan sayısı kategorisinde Amerika Birleşik Devletleri merkezli 3M üçüncü ve STAR Rafineri ise yedinci, 2.000 ve üzeri çalışan sayısı kategorisinde Petkim dördüncü sırada yer aldı. Viessmann ayrıca “Ege’nin En İyi İşvereni” ödülünü aldı. 

SOCAR ÜÇÜNCÜ KEZ ÖDÜL ALDI

SOCAR Türkiye İnsan Kaynakları Grup Direktörü Sibel Uğur, SOCAR Türkiye ve grup şirketlerinin sürdürülebilir başarısını, nitelikli ve işini tutkuyla yapan insan kaynağına borçlu olduğunu belirtti. Kazanılan üç ödülü, tüm SOCAR’lılara armağan eden Uğur, şöyle devam etti: “SOCAR, iştirak şirketleri ile birbirine bağlı, birlikteliklerinden güç alan büyük bir aile olarak faaliyetlerine devam ediyor ve dev projeleri hayata geçiriyor. Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak faaliyetlerimizi sürdürürken çalışanlarımıza fayda sağlamak ve değer katmak, bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor. Farklı kültürlerden ve ülkelerden gelen çalışma arkadaşlarımızın oluşturduğu çeşitliliği zenginlik olarak görüyor, herkesin geleceğe güvenle bakabilmesi için eğitimden kişisel gelişime, pek çok alanda yatırım yapıyoruz. Hepimiz, şirket hedeflerimize, kurum kültürümüze ve değerlerimize bağlıyız. Birlikte çalışmaktan keyif alıyor, birlikte gelişiyor ve başarıyoruz. Bu, bizim için en büyük motivasyon. SOCAR Türkiye’yi çalışmak için ‘mükemmel’ bir yer haline getiren tüm çalışma arkadaşlarıma en içten teşekkürlerimi sunuyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler