1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Türkiye’nin enerji geleceğinde uluslararası projelerin rolü

Türkiye’nin enerji geleceğinde uluslararası projelerin rolü

EPPEN tarafından beşincisi düzenlenen Avrasya Enerji Yaz Okulu’nda bu yıl Türkiye’nin geleceğinde uluslararası projelerin yeri konuşulacak.

Türkiye’nin enerji geleceğinde uluslararası projelerin rolü

Enerji Günlüğü - EPPEN tarafından beşincisi düzenlenen Avrasya Enerji Yaz Okulu’nda bu yıl Türkiye’nin geleceğinde uluslararası projelerin yeri konuşulacak.  

Enerji Piyasaları ve Politikaları Enstitüsü (EPPEN) tarafından düzenlenen 5. Avrasya Enerji Yaz Okulu (The 5th Energy Summer School) 20-24 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bir haftalık sertifika programı olarak organize edilen etkinlik, bir haftalık sertifika programı özelliği taşıyor. 

ÖNGÖRÜLEBİLİR ENERJİ YAPILANMASI 

EPPEN Başkanı Dr. Volkan Özdemir, Avrasya Enerji Yaz Okulu’nun bu yılki ana temasının Türkiye’nin enerji geleceğinde uluslararası projelerin yeri olarak belirlendiğini belirterek “Sektör paydaşları açısından dünyadaki gelişmeler çerçevesinde öngörülebilir bir enerji yapılanmasını anlamak son derece kritik. Odaklandığımız konu da bu olacak” dedi. 

ENERJİ ÇEVRELERİYLE İLETİŞİM FIRSATI 

EPPEN Enerji Yaz Okulu kapsamında enerji uzmanları, sektör profesyonelleri ve araştırmacılar Türkiye ile bölgesindeki enerji dinamikleri ile ilgili pratik ve teorik bilgi paylaşımı amacıyla bir araya gelecek. Program katılımcıları, teorik derslerin yanı sıra, pratik bilgi edinme ile Türkiye ve uluslararası enerji çevreleriyle iletişim kurma imkanına da sahip olacak. TürkAkım sponsorluğunda yapılacak bu yılki programı başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek. 

EPPEN AVRASYA YAZ OKULU’NA KİMLER BAŞVURABİLİR?

EPPEN 5. Avrasya Yaz Okulu’nun bu yılki programına dünyanın her yerinden ve enerji alanında çok çeşitli meslek gruplarına mensup kişiler (devlet memurları, şirket çalışanları, uluslararası örgüt katılımcıları, gazeteciler, akademisyenler ve lisansüstü öğrenciler) başvurabilecek. Etkinliğe sınırlı sayıda katılımcı kabul edileceği için seçici kurul, başvuru sahiplerinin programa neden ilgi duyduklarını, akademik liyakat ve enerji alanındaki profesyonel deneyimlerini dikkate alacak. 

Katılmak isteyenler 15 Mayıs 2019 tarihine kadar başvuru yapabilecek. Başvurusu kabul edilenlerin listesi 16 Mayıs’ta yayınlanacak. Bu arada Seçici Kurul, kabul edilenler listesini daha erken de duyurabilecek. Kesin kayıtlar ise 17 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak. Başvuru formunun doldurularak, özgeçmiş ve fotoğraf ile birlikte [email protected] adresine gönderilmesi gerekiyor. 

DÜNYANIN TANINMIŞ ENERJİ UZMANLARI

EPPEN Eurasia Summer School’daki eğitmenler ve konuşmacılar, Türkiye’deki kamu/özel enerji kurumlarının yöneticileri ve Ankara Üniversitesi, Uluslararası Enerji Şartı, Moskova Ekonomi Yüksek Okulu, Oxford Enerji Çalışmaları Enstitüsü, Avrupa Komisyonu Ortak Enerji ve Ulaştırma Araştırma Merkezi, Enerji Piyasaları ve Politikaları Enstitüsü gibi akademik kurumlar, uluslararası örgütler ve araştırma merkezlerinden dünya çapında tanınmış enerji uzmanlarından oluşuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler