1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Kıbrıs için gün sayıyor

Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Kıbrıs için gün sayıyor

Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi ‘Yavuz’, petrol ve doğalgaz aramaları için önümüzdeki günlerde Kıbrıs açıklarına uğurlanacak. 

Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Kıbrıs için gün sayıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi ‘Yavuz’, petrol ve doğalgaz aramaları için önümüzdeki günlerde Kıbrıs açıklarına uğurlanacak. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Kıbrıs ve Türkiye karasularında petrol ve doğalgaz aramalarında kullanmak üzere satın aldığı ikinci sondaj gemisi Deepsea Metro1, Kıbrıs sularında sondaj yapmak için yola çıkmaya hazırlanıyor. Şubat ayında Türkiye’ye ulaşan ve Yavuz adı verilen sondaj gemisinin Altınova Tersaneler Bölgesi’ndeki bakım ve onarım çalışmalarının bir kaç güne tamamlaması ve ardından yola çıkarak Temmuz başı gibi Akdeniz'de görev alması bekleniyor.

262.5 milyon dolara satın alınan Deepsea Metro-1 sondaj gemisi halen Doğu Akdeniz’de sondaj faaliyetlerinde bulunan Fatih’le birlikte araştırma filosuna katılacak. 

51.283 groston ağırlığında ve 229 metre uzunluğundaki sondaj gemisi Akdeniz’de 10 bin fit (3048 metre) derinliğe kadar sondaj yapabilme kapasitesine sahip. 

TÜRKİYE KIBRIS SULARINDA İKİ SONDAJ GEMİSİYLE ARAMA YAPACAK

TPAO’nın ilk sondaj gemisi Güney Kore yapımı Deepsea Metro-2 isimli gemi, 2018 yılı başında Türkiye’ye ulaşmıştı. Fatih adı verilen gemi sondaj çalışmalarına Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında başlamış ve ardından Akdeniz’e gönderilmişti. Mevcut durumda Kıbrıs sularında ikinci sondajına Finike-1 aldı sahada devam eden Fatih Sondaj Gemisi’nin Temmuz sonu gibi hedeflenen derinliğe ulaşarak çalışmasını tamamlaması bekleniyor. 

Aynı zamanda Türkiye’nin iki sismik gemisinden biri olan Barbaros Hayrettin Paşa gemisi de Kıbrıs Adası’nın güneyinde sismik araştırmaları yürütüyor. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler