1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türkiye’nin ilk VLSF ikmalini Petrol Ofisi yaptı

Türkiye’nin ilk VLSF ikmalini Petrol Ofisi yaptı

Petrol Ofisi, denizcilik yakıtlarındaki markası PO Marine ile IMO 2020 kriterleri kapsamında ilk VLSF ikmalini İstanbul’da gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ilk VLSF ikmalini Petrol Ofisi yaptı

Enerji günlüğü - Petrol Ofisi, denizcilik yakıtlarındaki markası PO Marine ile IMO 2020 kriterleri kapsamında ilk VLSF ikmalini İstanbul’da gerçekleştirdi.

Petrol Ofisi AŞ, denizcilik yakıtlarındaki markası PO Marine ile IMO 2020 kriterleri kapsamındaki ilk ikmalini İstanbul Kumkapı açıklarında gerçekleştirdi. Petrol Ofisi Derince Terminali’nden yeni nesil denizcilik yakıtı Very Low Sulfur Foil (VLSF) yüklenen Petrol Ofisi barcı Demre-8, 4 Ekim’de İstanbul’a gelerek ikmalin yapılacağı gemiye Kumkapı açıklarında yanaştı. Gerekli hazırlıkların ardından başlayan ve 2 saat süren ikmal neticesinde 100 ton VLSF yakıtı Türk bandralı gemiye teslim edildi. 

SÜLFÜR ORANI ‰5’E DÜŞÜYOR
Uluslararası Denizcilik Örgütü, IMO 2020 değişim süreciyle birlikte 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren tüm dünyada gemilerin kullanacağı denizcilik yakıtlarının sülfür oranının %3,5’tan ‰5’e düşürülmesini kararlaştırmıştı. Karar denizcilik tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. 

Petrol Ofisi Ticari ve Endüstriyel Satışlar Direktörü Ulvi Kılıç, kararın yürürlüğe girmesinden aylar önce hazırlıkları tamamladıklarını belirtti ve şunları söyledi, “Denizcilik tarihinde mihenk noktası oluşturacak bu çok önemli gelişmede ilk yakıt ikmalini yapmakla kalmadık, bu alanda bir başka ilki daha gerçekleştirerek bu süreçte armatörlere çok önemli bir avantaj sağlayan Denizcilik Yakıtları Kalite ve Miktar Güvence Sistemi’ni de dünyada bir ilk olarak hayata geçirdik”.

Dünya gemicilik endüstrisi, yeni regülasyonun çevreyi korumak adına çok büyük faydası olacağı konusunda hemfikir olmakla birlikte, geçiş sürecinde ciddi zararlara uğramaktan çekiniyor. Petrol Ofisi’nin erken tarihte gerçekleştirdiği ikmal işlemi bu açıdan önem taşıyor. 

ÜCRETİSİZ GÖZETİM HİZMETİ
Şirket, ikmallerinde bağımsız gözetim hizmeti de veriyor. Gözetim hizmeti, alınan ürünün ne olduğunun, ürünün eksiksiz teslim alındığının, şahit numunelerinin akredite ve bağımsız bir gözetmen tarafından dünya standartlarına uygun alındığının ve bu şahit numunelerin akredite laboratuvarlarda 3 ay süre ile muhafaza edildiğinin bilinmesini sağlayacak. Gözetim sonrasında 2 saat içinde fatura, yakıt teslim formu, gözetmen raporu, şahit numuneler, fatura ve ikmal fotoğrafları armatör ve müşterilere eposta ile gönderilecek. Petrol Ofisi gözetim ve gözetimle ilgili bildirim hizmetlerini ücretsiz olarak sunacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler