1. HABERLER

  2. PETROL

  3. UBS petrol fiyatlarında yılın ilk yarısında düşüş bekliyor

UBS petrol fiyatlarında yılın ilk yarısında düşüş bekliyor

İsviçreli finans devi UBS, Brent petrolünde fiyatın yılın ilk yarısında düşerek 60-65 dolar bandının alt sınırına doğru gerilemesini ancak ikinci yarıda fiyatların toparlanmasını bekliyor.

UBS petrol fiyatlarında yılın ilk yarısında düşüş bekliyor

Enerji Günlüğü - İsviçreli finans devi UBS, Brent petrolünde fiyatın yılın ilk yarısında düşerek 60-65 dolar bandının alt sınırına doğru gerilemesini ancak ikinci yarıda fiyatların toparlanmasını bekliyor.

İsviçre merkezli banka ve dünyanın en büyük finans şirketlerinden biri olan UBS, Brent petrolü fiyatının 2020'nin ilk yarısında düşmesini bekliyor. UBS, Orta Dogu'da gerilimin yoğunlaşmadığı ve üretimde aksamaya yol açmadığı ortamda Brent petrolünün varil fiyatının 2020'nin ilk yarısında 60-65 dolar bandının alt sınırına doğru gerilemesini beklediğini bildirdi. 

OPEC+'nın üretim kısıntısının etkisi ile 2020 Mart sonunda fiyatın 60 dolar/varili görebileceğini ifade eden UBS, Haziran sonunda ise fiyatın 62 dolar/varil olacağını öngördü. 2020'nin ikinci yarısında ise petrol fiyatlarının toparlanacağını öngören UBS, fiyatın Eylül ve Aralık sonunda 64 dolar/varil olmasını bekliyor. ICE'de Brent petrolü şu sıralarda 64,35 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler