1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Vadeli Elektrik Piyasası 1 Aralık 2020’de devreye alınacak

Vadeli Elektrik Piyasası 1 Aralık 2020’de devreye alınacak

Vadeli Elektrik Piyasası düzenlemesinin bu hafta EPDK tarafından karara bağlanacağı ve 1 Aralık 2020’de hayata geçirileceği kaydedildi.

Vadeli Elektrik Piyasası 1 Aralık 2020’de devreye alınacak

Enerji Günlüğü - Vadeli Elektrik Piyasası düzenlemesinin bu hafta EPDK tarafından karara bağlanacağı ve 1 Aralık 2020’de hayata geçirileceği kaydedildi.

EPDK Elektrik Piyasası Daire Başkanı Dr. Refik Tiryaki, 5.’si düzenlenen Şeffaflık Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, “VİOP deneyimi ile başlayan uzun vadeli piyasa oluşturma çabalarımız inşallah gelecek hafta Kurulumuzun alacağa kararla tamamlanacaktır. VEP regülasyonu nihayete erecek, müteakiben de yazılımın tamamlanmasıyla 1 Aralık 2020’de inşallah hayata geçirilecektir. Fiziksel teslim esasına göre işleyecek Vadeli Elektrik Piyasasının hayata geçirilmesini çok önemsediğimizi tekrarlamak isterim” açıklamasında bulundu.

ÇOK DETAYLI VE UZUN ÇALIŞMALAR YAPTIK

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu da yaptığı açılış konuşmasında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkoğlu, “Bildiğiniz gibi birlikte çalışarak vadeli piyasalarımızı tasarlamaya çalışıyoruz. Vadeli Elektrik Piyasası ve Vadeli Doğal Gaz Piyasası yakında piyasa katılımcılarımızın gündemine sunulacak. Bu konuda ciddi mesafe aldık. Gelecek hafta EPDK’ye son haliyle bir sunum yapacağız. Sonrasında EPDK’nin bunu karara bağlamasını bekliyoruz. Bu anlamda piyasa katılımcılarına teşekkürü borç bilirim. Çünkü vadeli piyasaları tasarlarken çok detaylı ve uzun çalışmalar yaptık ve bunu bir çıktıya dönüştürdük. Artık mevzuat aşamasına gelmiş durumdayız” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler