1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Venezuelalı muhalifler petrol geliri için harekete geçti

Venezuelalı muhalifler petrol geliri için harekete geçti

Enerji Günlüğü - Venezuelalı muhalifler ülkenin petrol gelirlerini almak için ABD merkezli bir fon açıyor.Venezuela'da çoğunluğu muhalefetin elindeki...

Venezuelalı muhalifler petrol geliri için harekete geçti

Enerji Günlüğü - Venezuelalı muhalifler ülkenin petrol gelirlerini almak için ABD merkezli bir fon açıyor.

Venezuela'da çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclis’in bir üyesi, Nicolas Maduro yönetimi üzerindeki baskıyı artırmak amacıyla ülkenin petrol satış gelirlerini elde etmek için ABD merkezli bir fon açacaklarını duyurdu. 

Geçtiğimiz hafta, ABD aldığı kararla, Venezuela'nın devlet petrol şirketi PDVSA'nın ABD'li şirketlerle iş yapması ve onlardan nakit kabul etmesi yasaklanmıştı. PDVSA'nın ABD'deki hesapları dondurulmuş, şirketin ABD'de ortak olduğu Citgo Petroleum'daki hisselerinin kontrol hakkı da elinden alınmıştı.

Muhalefet lideri Juan Guaido da Citgo şirketinin kontrolünü alacaklarını ifade etmişti. ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin, petrol rafinerisi Citgo'nun elde edilen gelirin bloke edilen bir hesaba aktarılması koşuluyla faaliyete devam edeceğini ve bu şirketin Venezuela halkının ve ülkenin esas liderlerinin malı olduğunu söylemişti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler