1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Volkswagen fabrikalarında yenilenebilir oranını arttırıyor

Volkswagen fabrikalarında yenilenebilir oranını arttırıyor

Volkswagen, dünya genelinde sahip olduğu 16 üretim tesisinde kullandığı ve dışarıdan temin ettiği elektrikteki yenilenebilirlik oranını bu yıl içinde yüzde 70’den yüzde 90’a çıkarıyor. 

Volkswagen fabrikalarında yenilenebilir oranını arttırıyor

Enerji Günlüğü - Volkswagen, dünya genelinde sahip olduğu 16 üretim tesisinde kullandığı ve dışarıdan temin ettiği elektrikteki yenilenebilirlik oranını bu yıl içinde yüzde 70’den yüzde 90’a çıkarıyor. 

Fabrikalarında kullandığı yeşil elektrik oranını büyük ölçüde artırarak yüzde 70'ten yüzde 90'a yükseltmeyi amaçlayan Volkswagen, ayrıca kendi elektrik enerjisinin üretimi için de doğalgaz kullanımına odaklandı ve Wolfsburg'daki enerji santrallerinin kömürden doğalgaza dönüşümü için çalışmalara başladı. 2050 yılına kadar karbon nötr üretime geçme hedefine sahip olan Volkswagen, bu artışı 2020 yılı içinde gerçekleştirmeyi planlıyor. 

KÖMÜR SANTRALLERİNİ GAZ SANTRALLERİNE ÇEVİRECEK

Volkswagen, ayrıca, kendi bünyesinde elektrik üreten tesislerini de sistematik olarak gazlı kullanıma çeviriyor. 2022 yılına kadar Wolfsburg’daki üretim operasyonu için elektrik tedariğinin yüksek verimli gaz kombinli çevrim santrallerine geçirilmesi yönünde çalışmalar yürüten Volkswagen, kojenerasyon modunda çalıştırılan bu santraller sayesinde elektrik ve ısı üretimi kaynaklı CO2 emisyonu oranını da bir yılda yüzde 60 veya yaklaşık 1,5 milyon ton azaltmayı hedefliyor. Söz konusu hedeflenen rakam, yaklaşık 870 bin aracın ürettiği emisyona eşdeğer. Volkswagen bu elektrik santralleri ile Almanya'daki ulusal dağıtım şebekesi ve elektrik enerjisi sisteminin istikrarına uzun vadeli bir katkıda bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler