1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Wintershall Norveç çalışmalarını arttırıyor

Wintershall Norveç çalışmalarını arttırıyor

Enerji Günlüğü- Alman enerji şirketi Wintershall Statoil’in Norveç’te bulunan varlıklarından bir kısmını 1.25 milyar dolara satın aldı.Alman enerji...

Wintershall Norveç çalışmalarını arttırıyor

Enerji Günlüğü- Alman enerji şirketi Wintershall Statoil’in Norveç’te bulunan varlıklarından bir kısmını 1.25 milyar dolara satın aldı.

Alman enerji şirketi Wintershall Cuma günü bir açıklama yaparak, Statoil’in Norveç’te bulunan varlıklarından bir kısmını 1.25 milyar dolara aldığını duyurdu.

Wintershall Yönetim Kurulu Başkanı Rainer Seele yaptığı açıklamada, Norveç Münhasır Ekonomik Bölgesindeki potansiyele inandıklarını belirterek, hedeflerine odaklanacaklarını söyledi. Norveç’te önde gelen petrol ve doğalgaz şirketlerinden biri olmak istediklerini belirten Seele, Avrupa’daki üretimle Avrupa’nın enerji tedariği güvenliğini güçlendirdiklerini söyledi.

Wintershall petrol ve doğalgaz ürünlerinin yarısından fazlasını elde ettiği Rusya çalışmalarının dışında da çalışmalarını geliştirmeye çalışıyor. Şirket, Avrupa çalışmalarını geliştirme üzerinde yeniden yoğunlaşıyor.

ALMANYA NORVEÇ’E GÜVENİYOR

Alman kimya şirketi BASF Norveç’te Gjøaüretim sahasından % 5i Vega doğalgaz üretim sahasından % 24.5, Aasta Hansteen projesinden % 24, Asterix keşiflerinden % 19, Polarled Boru Hattı Projesi’nden % 13.2 ve Aasta Hansteen civarındaki dört arama lisansı alacak.

Yapılan son kamuoyu araştırmaları Almanların % 78’inin Norveç’i düşen AB doğalgaz üretimini arttırmak için güvenilir bir ortak olarak gördüklerini ortaya koyuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler