1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yakıtların serbest dolaşımı için taahhütname istenmeyecek

Yakıtların serbest dolaşımı için taahhütname istenmeyecek

Serbest Dolaşıma Giriş Rejimine tabi tutulmak istenen yakıttan numune alınması için ibraz edilmesi gereken taahhütname bundan böyle istenmeyecek. 

Yakıtların serbest dolaşımı için taahhütname istenmeyecek

Enerji Günlüğü - Serbest Dolaşıma Giriş Rejimine tabi tutulmak istenen yakıttan numune alınması için ibraz edilmesi gereken taahhütname bundan böyle istenmeyecek. 

Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Katı Yakıtların İthalat Denetimi Tebliği’nde (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2019/7) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Ürün Güvenliği Ve Denetimi: 2019/28), Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre Tebliğ’in “Uygunluk denetimi” başlıklı 5. maddesinin (ç) bendi yürürlükten kaldırıldı. Söz konusu bent, Serbest Dolaşıma Giriş Rejimine tabi tutulmak istenen yakıttan numune alınması amacıyla; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca istenen ve ithalatçı firma aracılığıyla ithal edilecek olan her parti yakıt için sanayici tarafından verilmesi gereken taahhütnameyi hükme bağlıyordu. Bundan böyle bu taahhütname istenmeyecek. 

Buna paralel olarak Tebliğ’in ekleri arasında Ek-4 adıyla yer alan Uygunluk Belgesi Formu da güncellendi

Tebliğ’e eklenen geçici 2. madde ile değişiklik tebliğinin yürürlüğe girdiği tarihten önce verilen taahhütnameler için işlem tesis edilmeyeceği de hükme bağlandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler