1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yangından etkilenenlerin elektrik faturalarına 3 ay erteleme

Yangından etkilenenlerin elektrik faturalarına 3 ay erteleme

Türkiye’de yaşanan yangın afetinden etkilenen vatandaşların ev ve iş yeri elektrik faturaları 3 ay ertelendi. 

Yangından etkilenenlerin elektrik faturalarına 3 ay erteleme

Enerji Günlüğü - Türkiye’de yaşanan yangın afetinden etkilenen vatandaşların ev ve iş yeri elektrik faturaları 3 ay ertelendi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yangın afetinin etkilediği bölgelerde afetten etkilenen yurttaşların ev ve işyerlerinin elektrik faturalarını ödeme sürelerini üç ay süreyle ertelediklerini açıkladı. Dönmez, AFAD koordinasyon merkezinden yaptığı açıklamada ayrıca, Muğla bölgesinde bugün itibariyle herhangi bir elektrik kesintisinin söz konusu olmadığını ifade etti.

KEMERKÖY TERMİK İKİNCİ ÜNİTEYİ HAFTA BAŞI DEVREYE ALIRIZ

Marmaris ve Muğla da yangından etkilenen Yeniköy Termik Santrali'ndeki son gelişmelerle ilgili de bilgi veren Dönmez,  bir hafta önce yangının ulaştığı Kemerköy Termik Santrali’nde alınan tedbirlerle az bir hasarla atlatıldığını kaydetti. Dönmez, ilk ünitenin Pazartesi günü işletmeye alındığını hatırlatarak, “İkinci ünitenin işletmeye alma çalışmaları da devam ediyor. Öyle tahmin ediyorum, önümüzdeki hafta başında ikinci üniteyi devreye alırız” dedi. 

YENİKÖY TERMİK İLK ÜNİTESİ BU SABAH DEVREYE ALINDI

Yangınların Kemerköy Termik Santrali’nin 10-12 metre kuzeyinde yer alan Yeniköy Termik Santrali’ni de tehdit ettiğini kaydeden Dönmez, orada da gerekli önlemlerin alındığını ve dün itibariyle yangının kontrol altına alınmasıyla beraber santralin ilk ünitesinin bu sabah saat 6,5 itibariyle çalışmaya başladığını ifade etti. Santralin ikinci ünitesinin de yarın işletmeye alınacağını belirtti. 

Bakan Dönmez, bölgede bulunan Yatağan Termik Santrali’nde ise bir risk yaşanmadığını ve santralin tam kapasite üretimde olduğu bilgisini paylaştı. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler