1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yangın mağdurlarının elektrik faturaları 3 ay ertelendi

Yangın mağdurlarının elektrik faturaları 3 ay ertelendi

Orman yangınlarından zarar görenlerin elektrik faturalarının ödeme tarihleri 3’er ay ertelendi. 

Yangın mağdurlarının elektrik faturaları 3 ay ertelendi

Enerji Günlüğü - Orman yangınlarından zarar görenlerin elektrik faturalarının ödeme tarihleri 3’er ay ertelendi. 

Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye İllerinde Yaşanan Orman Yangınları Nedeniyle Zarar Gören Tüketicilerin Elektrik Tüketimlerine İlişkin Tahsilatların Ertelenmesi Hakkında Karar, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanarak, 01 Ağustos 2021 gününden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. 

Buna göre Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye illerinde, “genel hayata etkili afet bölgesi” ilan edilen yerlerde afet ilanı öncesi elektrik tüketim abonesi olan tüketicilere 2021 Ağustos, Eylül ve Ekim dönemlerinde tahakkuk eden veya edecek olan elektrik faturalarının son ödeme tarihleri, 3’er ay süreyle ertelendi. 

Erteleme uygulamasından yararlanmak isteyen yangın mağdurlarının, 01 Ekim 2021 günü mesai sonuna kadar, görevli tedarik şirketine konu hakkında birer dilekçe vermeleri gerekiyor. 

Konutu, işyeri veya tarımsal üretim alanı tamamen zarar gördüğü için yeni abonelik almak zorunda kalan mağdurlar da daha önce abonelik yaptırmış olmak kaydıyla ve aynı şekilde birer dilekçe vererek yeni abonelikleri için erteleme isteyebilecekler. Bu durumdaki mağdurlardan, yeni abonelik açtıkları işyeri veya tarımsal üretim alanının, 28 Temmuz 2021 tarihinden sonra açıldığını kanıtlamaları istenecek. 

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait yerler, kararın kapsamı dışında tutuldu. Erteleme uygulamasının finansmanı ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler