1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yenilenebilir enerjide rekabetçi fiyatlandırma dönemi

Yenilenebilir enerjide rekabetçi fiyatlandırma dönemi

Enerji Günlüğü - 2018-23 yılları arasında yenilenebilir enerjide büyük ölçekli kapasite artışının yarısından fazlası rekabetçi fiyatlandırma...

Yenilenebilir enerjide rekabetçi fiyatlandırma dönemi

Enerji Günlüğü - 2018-23 yılları arasında yenilenebilir enerjide büyük ölçekli kapasite artışının yarısından fazlası rekabetçi fiyatlandırma ile gerçekleşecek.

İhalelerin, yenilenebilir elektrik kapasitesinin artmasına neden olan birincil politika mekanizması olacağı tahmin ediliyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) analizine göre, 2018‑23’e kadar hizmete girecek olan yenilenebilir kapasitenin yarısından fazlası, ilk kez çoğunlukla açık artırmalar yoluyla rekabetçi bir şekilde belirlenen sabit bir ücretlendirmeye sahip olacak.

Geçtiğimiz yılın tahminlerine kıyasla, rekabetçi bir şekilde belirlenmiş ücretlendirmenin payı, Çin'in idari olarak belirlenmiş devlet teşviklerinden (FIT'ler) kara rüzgar ve güneş enerjisi santralleri için açık artırma planlarına geçiş politikasından dolayı daha yüksek.

2018 yılı Mayıs ayında 2020 sonrası kara rüzgar santrallerinde devlet alım garantisi yerine açık arttırma yöntemine geçeceğini açıklayan Çin’de rekabetçi fiyatlandırma, başta güneş ve kara rüzgar santralleri olmak üzere yenilenebilir enerji kapasite genişlemesinin neredeyse yarısını oluşturacak. 

Çin dışındaki coğrafyalarda ise bölgesel politika eğilimlerinin değişmesine rağmen, rekabetçi ihaleler yenilenebilir kapasite genişlemesinin üçte ikisini oluşturacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler