1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yenilenebilirde yeni teknoloji: Yüzen güneş santralleri

Yenilenebilirde yeni teknoloji: Yüzen güneş santralleri

Nordic Talks panelinde Kuzey ülkeleri, yeşil dönüşümde özel sektör ve kamu iş birliğinin önemine vurgu yaparken, Ocean Sun CEO’su yüzen güneş panellerini yenilenebilir enerjide yeni bir teknoloji olarak tanımladı.

Yenilenebilirde yeni teknoloji: Yüzen güneş santralleri

Enerji Günlüğü - Nordic Talks panelinde konuşma yapan Ocean Sun CEO’su Borge Bjorneklett, kıyılarda uygun fiyatla enerji üretiminin önünü açan yüzen güneş santrallerin gelecekte fosil yakıtların yerini alacağını söyledi.

İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, Finlandiya Ankara Büyükelçiliği ve Norveç Ankara Büyükelçiliği’nin ev sahipliğinde Nordic Talks etkinliklerinin üçüncüsü düzenlendi. Nordic Talks: İskandinav Yaklaşımıyla İş Dünyasında Sürdürülebilirlik başlığıyla gerçekleştirilen panelde Yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik konusunda faaliyet göstermeye çalışan Kuzey ülkeleri, Türkiye ile geliştirilebilecek iş birliği fırsatlarını ele aldı.

Norveçli yüzer güneş panelleri üreticisi Ocean Sun AS Kurucu ve CEO’su Borge Bjorneklett panelde yaptığı konuşmada, “Geleneksel Kuzey endüstrileri olan hidroelektrik, silikon işleme ve gemi yapımına dayanan, umut verici yeni bir teknoloji ortaya çıktı: İnce zarlar üzerinde yüzen güneş enerjisi santralleri. Bu teknoloji, hidro elektrik santralleri ve kıyılarda uygun fiyatlı enerji üretilebilmesini sağlıyor. Yakın bir gelecekte, Avrupa'nın güneşli bölgelerinde bu sistemler fosil enerji kaynaklarının yerini alacak” diye konuştu.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ALTERNATİF DEĞİL İŞİN TEMELİ”

Sürdürülebilirliğin alternatif bir yol olmaktan çıkıp İsveç ve Kuzey ülkelerinde iş dünyasının temelini oluşturduğuna dikkat çeken İsveç Dışişleri Bakanlığı Sürdürülebilirlik Büyükelçisi Cecilia Ekholm şunları söyledi: “Yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik ihtiyacı, dünya gündemini belirlerken küresel ekonomide hem zorluklar hem fırsatlar yaratıyor. Bugünün kurumsal sürdürülebilirlik şampiyonları, yarışa devam eden ve ayakta kalanlar olacak” dedi.

Ezgi ACER - Enerji Günlüğü / İSTANBUL

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler